Bottendaal is een van de eerste Nijmeegse wijken die aardgasvrij worden, volgens plan in 2035. Met deze nieuwsbrief blijft u op de hoogte van de acties in uw wijk. Ook leest u tips over hoe u energie kunt besparen of waar u rekening mee kunt houden.

nr. 14 – november 2022


Isoleren voor doe-het-zelvers

Isolatie is als een warme jas voor uw huis. Het is comfortabel en zorgt ervoor dat u minder hoeft te verwarmen. Daardoor kunt u flink besparen op uw energierekening.

Wilt u zelf gaan isoleren?

  • Kijk de online informatieavond voor doe-het-zelvers terug. Hierin leert u hoe u als doe-het-zelver aan de slag kunt gaan met dakisolatie.
  • Meld u aan voor persoonlijk advies bij u thuis. Een adviseur maakt dan met u een rondje door uw huis, om na te gaan wat goede stappen zijn om aan de slag te gaan met doe-het-zelven en andere maatregelen. Een vereiste is dat u de online informatieavond heeft bekeken. Ook wordt er een eigen bijdrage van € 25,- verwacht.

Meer weten?

Kom dan naar een van de informatieavonden in de Thiemeloods aan de Leemptstraat 34. Op deze avonden staat doe-het-zelven in verschillende type woningen centraal. De eerstvolgende bijeenkomsten zijn:

  • boven-/benedenwoningen: dinsdag 8 november van 20.00 tot 22.15 uur
  • appartementen: dinsdag 13 december van 20.00 tot 22.15 uur

De online informatieavond terugkijken en aanmelden voor de bijeenkomsten gaat via www.nijmegen.nl/energieloket.. Klik vervolgens op de rode knop ‘Lokale acties’ en vervolgens ‘Informatieavond voor doe-het-zelvers’.


BottendaalGroen! infoavond: ‘Betaalbaar en comfortabel de winter door’ 

De energieprijzen zijn hoog. Dat raakt ons allemaal in Bottendaal. Daarom moeten we nú minder energie gebruiken; helemaal nu het weer kouder wordt. Iedereen kan maatregelen nemen.
In deze onzekere tijden met hoge energierekeningen is het aan de slag gaan met het verduurzamen van uw huis in Bottendaal nóg belangrijker. Laat u inspireren tijdens de informatieavond ‘Betaalbaar en comfortabel de winter door’ op woensdag 30 november 2022.

Zet de knop om in Bottendaal

We gaan het samen hebben over onderwerpen die Bottendalers nú dagelijks bezighouden; zoals energiearmoede, het prijsplafond, bespaartips en praktijkervaringen van Bottendalers.

  • Wanneer? Op woensdag 30 november
  • Hoe laat? Om 20.00 uur (grote zaal open vanaf 19.30 uur)
  • Waar? Wijkcentrum Burghardt
  • Voor wie? Alle woningeigenaren, huurders, studenten en ondernemers in Bottendaal

Meer info in de brief

Half november ontvangt u nog een brief & vragenlijst in de brievenbus. In de brief staat meer informatie over het programma en het verloop van de avond.

Georganiseerd door BottendaalGroen!

Bewonersgroep BottendaalGroen! organiseert de bijeenkomst. Tijdens de avond luisteren we goed naar wat er in de wijk speelt en leeft.

Contact?

Stuur een e-mail naar [email protected]


Bespaar op uw energierekening met deze slimme tips

Besparen op uw energierekening? Kijk op de website van het energieloket voor tips hoe u met kleine aanpassingen energie kunt besparen.


Energietoeslag

Inwoners van de gemeente Nijmegen met een laag inkomen kunnen in aanmerking komen voor energietoeslag. De energietoeslag voor 2022 is € 1.300. Ook voor 2023 is er een energietoeslag van € 1.300,- beschikbaar. De gemeente doet haar best om inwoners in 2022 al een deel van de energietoeslag 2023 te laten aanvragen.

Aanpak energiecrisis en geldzorgen

Gemeente Nijmegen gaat inwoners, ondernemers en instellingen die financiële problemen hebben door de energiecrisis de winter door helpen. Tot 31 maart 2023 biedt het stadsbestuur hiervoor maatwerk aan. Er komt onder andere een noodfonds voor inwoners die door de hoge energiekosten niet meer rond kunnen komen. Ook gaat de gemeente meer energiecoaches- en fixers inzetten die kunnen helpen met energiebesparing.
De gemeente Nijmegen werkt alle maatregelen en de communicatie hierover zo snel mogelijk uit. Als er updates zijn leest u die op www.nijmegen.nl/energietoeslag.
Heeft u geldzorgen? Meld u dan bij een financieel expert in de wijk of bij één van de stips.
Bent u ondernemer? Meld u dan bij het Ondernemerspunt Geldzorgen.


Vragen of opmerkingen?

Neem contact op met de gemeente Nijmegen:
gebiedsregisseur  Erik Maessen
e-mail: [email protected]
of bel 14024.