logoThiemeloodsTweede seizoen concertreeks ‘Norwegian Wood’ van start in de Thiemeloods.
Na een succesvol eerste seizoen met veelal uitverkochte zalen, gaat het tweede seizoen ‘Norwegian Wood’ op vrijdag 16 september van start in de Thiemeloods. De eerste drie artiesten die de komende maanden het podium zullen betreden zijn JW Roy, Lea Kliphuis en The Watchman.

Rasartiest JW Roy opent 16 september de tweede reeks akoestische luisterconcerten  Op zijn laatste album Dry Goods & Groeries keert JW Roy terug naar zijn roots: de Americana. In de karakteristieke bovenzaal van de industriële loods komt hij zijn songs solo ten gehore brengen. De avond wordt geopend door gastheer Eric van Dijsseldonk, met rootsy popsongs in het Nederlands. Hij speelde gitaar bij o.a. Ricky Koole, Laura Vane en JW Roy. Dus wie weet spelen ze nog een paar liedjes samen…?

In oktober volgt Lea Kliphuis: zangeres, gitariste & liedjesschrijfster uit ons eigen Nijmegen. In 2010 bracht ze haar debuutalbum Can I Come By? uit bij Excelsior Recordings. Nu is daar The World Owes Me Nothing. Vol pure eerlijke liedjes, met invloeden uit de alternatieve country en de westcoastmuziek van de jaren ‘70. De avond wordt geopend door gastheer Dirk-Wim in ’t Hof. Hij was voorman van de Nijmeegse band Het Kaf en van het muzikaal kindertheater Kleintje Kaf. Sinds 2010 treedt hij als zanger, liedjesschrijver en verhalenverteller op onder de naam In ‘t Hof. In 2015 presenteerde hij zijn derde Nederlandstalige album: “Kus me dood”. En de volgende is alweer in de maak.

Ad van Meurs a.k.a. The Watchman volgt Lea op in november. Al meer dan vijfentwintig jaar heeft hij een belangrijke rol als singer-songwriter, gitarist, organisator, schrijver en filmmaker in de Transatlantische folk en blues scene. Zijn nauwe band met de USA maakte van hem een internationaal erkend artiest die zich perfect thuis voelt op het podium. Hij vormt met zijn ‘partner in music’ Ankie Keultjes, zangeres, geluidstechnicus, producer en schrijfster een ideale muzikale samenzwering. Samen met hun zoon Dylan Adrian op gitaar betreden zij het podium. In het voorprogramma liedjesschrijver Martijn Kuijten. Hij speelde het afgelopen jaar vooral met zijn band Op zoek naar Johan, maar in de loods vertolkt hij zijn liedjes met gitarist Mark de Groot. Kleine akoestische folk liedjes worden afgewisseld met country-blues songs. Brabicana liedjes die één ding gemeen hebben: een goed verhaal!

Sinds vorig jaar vinden bijzondere concerten onder de naam ‘Norwegian Wood’ elke derde vrijdag van de maand plaats in de Thiemeloods in Bottendaal. Na afloop kan er geborreld worden in de sfeervolle Foyer. De Nijmeegse muzikanten en initiatiefnemers van de reeks, Eric van Dijsseldonk en Dirk-Wim in ’t Hof, benaderden eigenaar van het pand Jan van de Veerdonk met de vraag of de concerten wellicht in de Thiemeloods zouden passen. Dat verliep precies zoals eigenaar Jan van de Veerdonk het graag ziet: ‘Ik houd er van om samen te werken en verschillende initiatieven samen te brengen, kruisbestuiving noem ik dat. Er komen veel ideeën en initiatieven onze kant op en dat past ook goed bij hoe het er hier aan toe gaat. We hebben drie verschillende ruimtes die beschikbaar zijn voor verhuur. Van optreden, tot vergadering of promotiefeest, er is voor elk wat wils, er is weinig wat hier niet kan!’, aldus een enthousiaste van de Veerdonk.

Kaarten voor ‘Norwegian Wood’ zijn verkrijgbaar via: bit.ly/thiemeloods | Meer informatie of een ruimte huren? Kijk op: www.thiemeloods.nl