Op 18 september vindt in de Thiemeloods in Nijmegen het VictorieVestijn plaats, een muziekfestival georganiseerd door Stichting VictorieV. Nijmegen kent al vele decennia een bruisende muziekscene. Begin jaren tachtig werd de stichting VictorieV opgericht om diverse muzikale activiteiten te bundelen.

VictorieV bood onderdak aan een aantal muziekgroepen (o.a. Volluk en Luiaerdsgild) die talloze concerten en schoolvoorstellingen gaven; VictorieV organiseerde in de loop der jaren ook tientallen muziekworkshops en andere muziekprojecten.

Een aantal van de muzikanten van toen is altijd actief gebleven in de muziek, sommigen parttime, anderen als beroeps. In de loop der jaren vormden ze tientallen ensembles, met een in vele richtingen uitdijend repertoire. Het zevende lustrum van VictorieV grijpen ze aan om de huidige stand van zaken te presenteren.

De bezoeker van het VictorieVestijn zal op 18 september verrast worden door poëtische teksten op muziek, jazzy klanken, sferische folk, Brabantse texmex, kroegbarok, akoestische pop, muziek uit de 17e en 18e eeuw, en alles daartussen in. Er zijn optredens van B4, Babioles, Grenszland, Hedgehog, Jozef Vos, Kruis en Mol, Mario & de Hildegard Mandos Band, Plaisir d’ amour, Speelhuys, Taaftere, Twee violen en een bas.

Het VictorieVestijn op 18 september in de Thiemeloods begint om 14.30 uur en duurt tot in de avonduren.
Alle details over het programma, over de betrokken groepen en over de kaartverkoop staan op de website.

Meer informatie
www.victoriev.nl
Facebookpagina: VictorieV

Er bestaat de mogelijkheid om een warme maaltijd te reserveren. 

 

VictorieV KLEUR