Sinds 1,5 jaar woon ik in Bottendaal. Het benedenhuis wat ik huur via Talis heeft een voor- en een achtertuin.
Toen ik hier kwam wonen lagen er alleen tegels in de tuin. De vorige bewoner hield niet van tuinieren.  Ook de tuingevel heeft ze dichtgegooid met tegels.
et mijn buren ben ik wezen informeren bij de Gemeente of er wat meer planten, eventueel een parkeerplaats opzeggen en daar wat bomen  geplant kunnen worden. In eerste instantie was de Gemeente enthousiast en deed toezeggingen om zwarte grond te leveren en de stoeptegels af te voeren.
Al verder in gesprek en tijd werden ze wat terughoudend en werd er een beroep gedaan op de geveltuintjes wet. Er mag slechts 1,5 stoeptegel verwijderd worden en daar mag wat gepland worden. Dat was het. Ik zelf had mijn voor- en achtertuin al wat opgeknapt. Met mijn buren hebben we geveltuintjes aangelegd en rond een boom een tuintje gemaakt. De gemeente complimenteerde ons nog, maar dat was ook alles.
Toch laat ik het er niet bij zitten. Ik denk dat er genoeg ruimte is op het kruispunt om het overzichtelijker te maken en wat parkeerplaatsen daar te verwijderen. Er wordt hier ook veel al te hard gereden. Daar is de gemeente wel over in beraad wat ze daar aan kunnen doen.
Misschien kunt u door het wat helderder te maken door publicatie de gemeente er ook op aan spreken.
Groet
Johannes Greve
Reacties naar : [email protected]