Zondagochtend 29 november vertelt Quirine Melssen onder muzikale begeleiding in de Thiemeloods. Tijdens WO II zat haar moeder midden in de slag om Arnhem en haar vader heeft het bombardement in Nijmegen meegemaakt. De ervaringen van haar ouders hebben bij actrice en zangeres Quirine Melssen geleid tot een fascinatie voor ‘mensen in oorlogssituaties’. Vooral het aspect van het “overleven” ná de oorlog heeft haar altijd enorm geïntrigeerd. 

Hoe ga je om met keuzes die je hebt gemaakt en met de ellende die je hebt gezien? Hoe vind je de waarde en de zin van het leven weer?
De voorstelling ‘Vannacht naar Dag’ die zij op zondagochtend 29 november in de Thiemeloods speelt gaat over de oorlog maar ook over doorgaan, zingeving vinden en leren van het verleden. Na de nacht wordt het altijd weer dag. Het wordt altijd weer licht. De performance begint vroeg in de ochtend als het nog donker is. Tijdens het concert komt de zon op en wordt het licht. Daarna is er een gezamenlijk ontbijt met het publiek. Dit is een essentieel onderdeel van de performance omdat hierin de verbondenheid beklonken zal worden en er ervaringen en ideeën uitgewisseld kunnen worden. 

Quirine Melssen heeft voor vijf verhalen gekozen. Geschiedenissen van mensen uit verschillende Europese landen die vanuit verschillende situaties en perspectieven keuzes maken. Keuzes die hun sporen tot op heden nalaten. Indringende verhalen van gewone mensen. De vertellingen zijn vervlochten met liederen.

Het tijdstip van de ontmoeting, het concert met daarna het gezamenlijk ontbijt maken van het concert een bijzondere belevenis. Kaarten zijn verkrijgbaar via:  en op dag zelf aan de Zaal. Prijs: 19,50 inclusief ontbijt. 

Zang/spel : Quirine Melssen | Piano : Eddy van Dijken |Cello : Susanne Degerfors |(Muziek) Regie : Wim Selles

 

PRfotoVND