De mensen met dementie die in De Globe wonen, kunnen sinds afgelopen weekend gebruikmaken van een Tovertafel dankzij Fonds NutsOhra.

Tovertafel

De Tovertafel is een spelconcept dat bestaat uit lichtanimaties die worden geprojecteerd op een eettafel. Deze lichtprojecties zijn interactief doordat ze reageren op de beweging van handen en armen van de gebruikers.

Zo kunnen de bewoners een strandbal naar elkaar rollen of een wedstrijdje doen om zoveel mogelijk dwarrelende herfstbladeren van tafel te vegen. De spellen zijn speciaal ontwikkeld om ouderen met dementie zowel op fysiek, sociaal als op mentaal vlak te stimuleren. Bovendien zijn de spellen zo samengesteld dat zij het algemene welbevinden van de bewoners zo goed mogelijk ondersteunen. En het sociale gebeuren in de woongroep versterken.

De Globe

In de wijk Bottendaal, dichtbij het centrum van Nijmegen, ligt De Globe, een kleinschalige beschermde woonvorm van ZZG zorggroep voor 18 mensen met dementie. Net als thuis staat in De Globe het dagelijks leven en het ritme van de bewoners centraal. Het realiseren van ‘wonen als thuis’ en het betrekken van de bewoners bij huishoudelijke bezigheden, is de basis van het dagritme. Familie is van harte welkom om hun naasten te vergezellen en wordt actief betrokken bij het dagelijks leven. Ook vrijwilligers spelen een grote rol bij de dagelijkse activiteiten. Iets voor u? Neem dan contact op met Marion Brouwer of Ricky Hendriks via 024 – 382 81 70 of [email protected].

Fonds NutsOhra

De financiering van de Tovertafel is beschikbaar gesteld door Fonds NutsOhra. Fonds NutsOhra is een vermogensfonds dat zich inzet voor kwetsbare groepen in onze samenleving met als doel het vergroten van kansen van mensen met een beperking of chronische aandoening om volwaardig aan de maatschappij mee te kunnen doen.