Van 20 maart tot en met 1 mei 2016 is de installatie ‘Redrawn Space’ van beeldend kunstenaar Ronald de Ceuster in Galerie de Natris te bekijken. Ronald de Ceuster gaat de ruimte van de galerie met purschuim hertekenen. Hoe het uiteindelijke resultaat van die ‘hertekening’ van de galerieruimte eruit zal komen te zien, blijft vooralsnog een verrassing.

Over Ronald De Ceuster
Ronald de Ceuster (Breda 1960) is beeldend kunstenaar en is daarnaast werkzaam als docent theater en scenografie. Hij woont in Zutphen en heeft zijn atelier in Deventer.

Redrawn Space
Wanneer we in een ons nog onbekende ruimte komen, ontstaat er altijd iets van angst, nieuwsgierigheid of onzekerheid. Wat doen we dan? We gaan op verkenning om die onbekende ruimte te leren kennen, vertrouwd te maken, zodat we er ons in kunnen bewegen of er gebruik van kunnen maken. Ook Ronald de Ceuster kent die algemeen menselijke ervaring wanneer hij verzeild raakt in een hem nog onbekende ruimte. Hij weet echter die verovering op de onbekende ruimte met artistieke middelen om te zetten in een beeld dat letterlijk de ruimte betekent en dat daarnaast de ruimte betekenis geeft.

Een van de betekenissen van het Engelse woord draw is tekenen naar de natuur. Wel die natuur, de ruimte is er al. Dat is de ruimte van Galerie de Natris. Ronald de Ceuster gaat die ruimte met purschuim hertekenen. Hoe het uiteindelijke resultaat van die ‘hertekening’ van de galerieruimte eruit zal komen te zien, blijft vooralsnog een verrassing. Een spannend vooruitzicht.

Opening/inleiding
Op zondag 20 maart 2016 om 15.00 uur zal Gerard Koek de expositie inleiden.
Ook wordt de performance Turning Ball uitgevoerd, beeld en regie Ronald de Ceuster,
performer Petra Dictus, muziek Diederik de Ceuster.
De laatste dag van de expositie is zondag 1 mei 2016.
Pasen (27/28 maartv2016) gesloten.

Meer informatie
Galerie de Natris 
Van Dulckenstraat 20
6512 DT Nijmegen
024 323 46 89
wdnatris at planet.nl 
www.galeriedenatris.nl

Galerie De Natris is open op zondag van 13.00 tot 17.00 uur en op afspraak. 

Schermafbeelding 2016-03-06 om 18.36.05