Afgelopen zomer heeft de gemeente Nijmegen het groengebied aan de Bottendaalse kant van de spoorkuil van NS overgenomen. Daarmee kunnen we nu als bewoners aan de slag om overgebleven verbeterpunten in de inrichting aan te pakken. In dit kader vragen we iedereen in de wijk om kennis en wensen in te sturen die je hebt voor het gebied. Wanneer je een wens of aandachtspunt wilt insturen kan dat via e-mail naar [email protected] of je kunt je bijdrage ook langsbrengen tijdens de maandelijkse werkochtend op de eerste zaterdag van de maand.

Je kunt opmerkingen insturen voor het hele gebied, maar ook voor een kleinere plek: bijvoorbeeld over een speciale boom of trap of helling. Om die plek te helpen aanwijzen kun je de indeling in 12 zones gebruiken op het bijgevoegde kaartje in pdf . Met inzet van een ontwerper van de gemeente denken we dat zo veel mogelijk wensen kunnen worden gecombineerd voor bijvoorbeeld honden, sporters, wandelaars en wilde planten en dieren. Op de websites www.bottendaal.nl en www.groenecorridornijmegen.nl vind je binnenkort een document met de tussenstand van de tot nu toe verzamelde kennis en wensen, en straks ook het ontwerp. Reageren op het ontwerp wordt natuurlijk ook mogelijk: als de corona-ontwikkelingen het toestaan in fysieke bijeenkomsten en anders sowieso digitaal.

Wil je op de hoogte blijven en meedoen met het groengebied in de Spoorkuil verbeteren? Meld je dan aan via e-mail [email protected] De eerstvolgende werkochtend is zaterdag 7 november; zie voor last-minute details van tijd en plaats ons twitteraccount https://twitter.com/spoorkuilbot (ook voor aanpassingen in programma door weer of covid).

Werkgroep Spoorkuil Bottendaal, 30 oktober 2020