11 oktober aanstaande wordt de Nijmeegse Deeldag georganiseerd. De Deeldag is een dag in DROOMvilla LUX, waar alles draait om de deeleconomie. De deeleconomie is een beweging die steeds meer op de voorgrond treedt. Het delen van overvloed staat hierbij centraal. Denk hierbij aan auto’s, kennis en eten. Alles wat over is, kan in principe gedeeld worden. Ook in Bottendaal wordt volop gedeeld

zo wordt er op de Spoorkuil ook zoveel mogelijk gezocht naar manieren om te delen.

Een aantal ondernemers zijn dan ook het project ‘Nijmegen Deelstad’ gestart. Het idee hiervan is om Nijmegen meer met elkaar te verbinden en er een stad van te maken waarin mensen onderling verbonden zijn, waarin het fijn leven en wonen is en waarin we slim omgaan met onze overvloed.

Om alle Nijmegenaren de kans te bieden hieraan bij te dragen hebben we nu op 11 oktober een Deeldag georganiseerd. Op deze dag wordt gesproken over de deeleconomie, wordt er een lunch geregeld met producten die over zijn en worden er workshops en een markt georganiseerd. Tijdens dit alles kun je natuurlijk in gesprek raken met Nijmegenaren uit allerlei wijken.
Dit alles is gratis toegankelijk voor iedereen!

Ook aan kinderen is gedacht; zij kunnen terecht bij verschillende workshops en lessen rondom de deeleconomie.

Meld je aan via nijmegendeelstad.nl, zodat wij weten op hoeveel mensen we kunnen rekenen. 

 

10574461 814467208587707 820285967968325008 n