In het kader van Nijmegen als Green Capital staat de maand februari in het teken van afval. Vanaf maandag 29 januari starten we met de Nijmeegse Afval Challenge: in 30 dagen proberen ons afval te verminderen. Iedere Nijmegenaar kan meedoen. Het maakt niet uit of je nu veel of weinig afval hebt. Ieder stapje is er één.

De Nijmeegse Afvalchallenge
Tijdens de Nijmeegse Afval Challenge krijg je elke dag een tip of instructie over het verminder van afval. Dit kan gaan over restafval (wat gaat er nog in de restafvalzak) of over het verminderen van plastic. Denk aan: gebruik een broodtrommel of neem eens je eigen zak mee naar de bakker. We geven ook tips over waar je in Nijmegen bijvoorbeeld producten kopen zonder verpakking? Handig!

De tips gaan van eenvoudig (neem je eigen waterfles mee) tot uitdagend (maak je eigen tandpasta). Het draait er vooral om te laten zien dat het leuk, goed voor het milieu en de portemonnee kan zijn! De tips worden verzorgd door Nila. Nila leeft al een jaar zonder afval in Nijmegen en heeft dus enorm veel ervaring. Via de facebookpagina beantwoordt zij vragen. De pagina is ook een mooie manier om eigen ervaringen te delen.

Hoe kun je meedoen?

Natuurlijk willen we dat zoveel mogelijk Nijmegenaren meedoen! Meld je aan via de facebookpagina Nijmeegse AfvalChallenge of stuur een mail naar [email protected].

Nijmegen is European Green Capital van 2018. In 2018 zullen wij, van de Green Capital Challenges, verschillende Challenges organiseren op verschillende duurzaamheidsthema’s. Er zijn 12 thema’s die allemaal een jaar lopen. Kijk op www.greencapitalchallenges.nl wat je allemaal kunt doen.

En je kunt tot 15 februari nog meespelen met de 1e ronde van De Groene Prijsvraag, waarmee je onder andere kans maakt op luxe afvalscheidingsbakken. Ga naar www.degroeneprijsvraag.nl voor meer informatie.