Bottendaal is een van de eerste Nijmeegse wijken die aardgasvrij worden, volgens plan in 2035. De gemeente, wijkbewoners, woningcorporatie Talis en Liander werken samen aan een plan hiervoor. Met deze nieuwsbrief blijft u op hoogte. En weet u wat u (als huiseigenaar of huurder) kunt doen.

Nr. 5 – januari 2021


Digitale bijeenkomst deze donderdag 28 januari

Zoals genoemd in de vorige nieuwsbrief hebben we digitale bijeenkomsten georganiseerd om het wijkwarmteplan met u te bespreken. Wilt u de bijeenkomst van donderdag 28 januari tussen 20:00 en 21:30 bijwonen? Meld u dan nog voor woensdagmiddag (27 januari) 12:00 aan.
Aanmelden kan via [email protected]. In de mail graag vermelden dat het om deelname aan de informatiebijeenkomst gaat. Vermeld verder uw naam en uw voorkeursdatum.

De bijeenkomst van 4 februari gaat niet door.

Hoe kan ik reageren op het wijkwarmteplan?
U kunt tot 12 februari 2021 op verschillende manieren reageren op het wijkwarmteplan:

1)    U kunt een mail met uw reactie sturen naar gebiedsregisseur Erik Maessen via [email protected]
2)    U kunt een brief sturen naar Gemeente Nijmegen, afdeling Projectrealisatie, t.a.v. de heer E. Maessen, Postbus 9105, 6500 HG te Nijmegen
3)    U kunt spreken met de gebiedsregisseur tijdens het inloopspreekuur op woensdagen van de even weken tussen 14 uur en 17 uur in het wijkcentrum De Burghardt (indien de Coronamaatregelen dat toelaten).

Wijkwarmteplan Bottendaal

Eerste versie nu beschikbaar
De eerste versie van het Wijkwarmteplan Bottendaal is af, en we horen graag wat u er van vindt! In het wijkwarmteplan staat wat we tot nu toe allemaal hebben onderzocht voor de wijk. Bijvoorbeeld wat we op dit moment weten van mogelijke andere warmtebronnen voor aardgas in Bottendaal. Ook staat in het plan wat we in de komende jaren willen doen als voorbereiding op de overstap naar aardgasvrij. Want echt van het aardgas af, dat duurt nog wel even. Maar Bottendaal kan al wel van alles doen op het gebied van energiebesparing en isoleren. In het wijkwarmteplan staat hoe we daar samen mee aan de slag gaan.

Klik hier voor het volledige plan:

Gratis energiebesparende producten voor huiseigenaren
Oproep aan huiseigenaren: heeft u een kortingscode voor gratis energiebesparende producten t.w.v. 40 euro van de gemeente aangevraagd, maar nog niet besteed? Doe dit dan snel, want ons budget is al voor 70%  op! Een code hebben, betekent niet altijd dat u die kunt besteden (op=op). Bestel daarom snel uw gratis producten.  Tips: een tochtborstel voor de brievenbus, tochtstrips, radiatorfolie en led-lampen kan iedereen gebruiken!

Tips voor thuis
Snel en makkelijk geld en energie besparen

1. Haal stekkers uit het stopcontact als u de apparaten niet gebruikt
2. Douche maximaal 5 minuten
3. Verwarming aan? Sluit ‘s avonds de gordijnen en hou de kamerdeuren dicht
4. Kook met het deksel op de pan
5. Gebruik led-lampen

Vragen of opmerkingen?

Neem contact op met de gemeente Nijmegen:
gebiedsregisseur Erik Maessen
e-mail: [email protected]
of bel 14024.