Bottendaal is een van de eerste Nijmeegse wijken die aardgasvrij worden, volgens plan in 2035. De gemeente, wijkbewoners, woningcorporatie Talis en Liander werken samen aan een plan hiervoor. Met deze nieuwsbrief blijft u op hoogte. En weet u wat u (als huiseigenaar of huurder) kunt doen.

Nr. 3 – oktober 2020


Acties voor een duurzaam en energiezuinig huis

1. Gezamenlijke inkoopactie voor zonnepanelen en muur- en vloerisolatie
Wilt u net als veel andere Nijmegenaren een lagere energierekening en een comfortabel huis? Doe dan ook tot en met 16 november mee aan de gezamenlijke inkoopactie voor zonnepanelen en muur- en vloerisolatie van de gemeente Nijmegen. Meer informatie over de actie staat op regionaalenergieloket.nl (vul uw postcode in).
Schrijf u in op de website vóór 16 november en u ontvangt een persoonlijk aanbod!

Kijk de informatieavonden over beide inkoopacties terug:

2. Gratis energiebesparende producten ter waarde van € 40!
Heeft u een koophuis? Dan krijgt u nu van de gemeente een kortingscode waarmee u voor 40 euro gratis energiebesparende producten voor in huis kunt bestellen.
VRAAG HIER UW CODE AAN en bestel snel, want op = op!

Helaas kunnen wij deze actie niet aanbieden aan huurders. De gemeente krijgt hiervoor een budget van de rijksoverheid (RRE) dat alleen voor eigenaren mag worden besteed.

 


Acties voor een duurzaam en energiezuinig huis

Bent u eigenaar van een monumentale woning? Energie besparen en verduurzamen kan óók goed in uw huis. Deskundig advies is dan wel fijn, want er zijn regels en elk monument is weer anders. De gemeente Nijmegen helpt 100 monumenteigenaren dit najaar met een deskundig en betrouwbaar energie-advies op maat van Dijkoraad of De Groene Grachten. Dit bieden we je aan tegen een veel lagere prijs dan normaal (op=op). Meer info: https://bit.ly/3gRbaCC.


Inloopspreekuur

Op 30 september 2020 zijn we gestart met een inloopspreekuur voor de wijk Bottendaal in de ontmoetingsruimte van het wijkcentrum de Burghardt. Hier kunt u terecht met vragen over verduurzamen van je woning, aardgasvrij Bottendaal, het Wijkwarmteplan e.d. Wij houden hierbij de coronamaatregelen in acht en vragen u hetzelfde te doen.

Iedereen is om de week op woensdag welkom tussen 14 en 17 uur in de Burghardt. (Dus ook op 14 oktober, 28 oktober, 11 november, 25 november, 9 december, etc.)

 

Tips voor thuis
Snel en makkelijk geld en energie besparen

1. Haal stekkers uit het stopcontact als u de apparaten niet gebruikt
2. Douche maximaal 5 minuten
3. Verwarming aan? Sluit ‘s avonds de gordijnen en hou de kamerdeuren dicht
4. Kook met het deksel op de pan
5. Gebruik led-lampen


Vragen of opmerkingen?

Neem contact op met de gemeente Nijmegen:
gebiedsregisseur Erik Maessen
e-mail: [email protected]
of bel 14024.