Bottendaal is een van de eerste Nijmeegse wijken die aardgasvrij worden, volgens plan in 2035. De gemeente, wijkbewoners, woningcorporatie Talis en Liander werken samen aan een plan hiervoor. Met deze nieuwsbrief blijft u op hoogte. En weet u wat u (als huiseigenaar of huurder) kunt doen. 

Nr. 2 – september 2020


 

Terugkijken informatieavond zonnepanelen en cv afstellen

Ruim 700 mensen woonden vorige week de informatieavond bij over onze collectieve inkoopactie voor zonnepanelen. Kijk de informatieavond hier terug.

Wilt u net als veel andere Nijmegenaren een lagere energierekening en een comfortabel huis? Doe dan ook tot en met 16 november mee aan de gezamenlijke inkoopacties voor zonnepanelen, muur- en vloerisolatie en het zuinig afstellen van uw Cv-installatie.
Meer informatie over de actie staat op regionaalenergieloket.nl (vul uw postcode in).

Volg ook de informatieavond over muur- en vloerisolatie en CV afstellen op 6 oktober van 19.30 tot 21.00 uur.
Aanmelden voor deze online bijeenkomst: regionaalenergieloket.nl/indebuurt/projecten/isolatieactie-nijmegen

Gratis energiebesparende producten ter waarde van € 40!
Heeft u een koophuis? Dan krijgt u nu van de gemeente een kortingscode waarmee u voor 40 euro gratis energiebesparende producten voor in huis kunt bestellen.
VRAAG HIER UW CODE AAN en bestel snel, want op= op!
 
Helaas kunnen wij deze actie niet aanbieden aan huurders. De gemeente krijgt hiervoor een budget van de rijksoverheid (RRE) dat alleen voor eigenaren mag worden besteed.


 

 

Inloopspreekuur

Op 30 september 2020 zijn we gestart met een inloopspreekuur voor de wijk Bottendaal in de ontmoetingsruimte van het wijkcentrum de Burghardt. Hier kunt u terecht met vragen over verduurzamen van je woning, aardgasvrij Bottendaal, het Wijkwarmteplan e.d.. Wij houden hierbij de coronamaatregelen in acht en vragen u hetzelfde te doen.

Iedereen is vanaf woensdag 30 september 2020 om de week welkom tussen 14 en 17 uur in de Burghardt. (Dus ook op 14 oktober, 28 oktober, 11 november, 25 november, 9 december, etc.)

 

Tips voor thuis
Snel en makkelijk geld en energie besparen 

  1. Haal stekkers uit het stopcontact als u de apparaten niet gebruikt
  2.  Douche maximaal 5 minuten
  3.  Verwarming aan? Sluit ‘s avonds de gordijnen en hou de kamerdeuren dicht
  4. Kook met het deksel op de pan
  5. Gebruik led-lampen