KUNSTDINER 10 november. DROOMVilla LUX organiseert elke maand een bijzondere culinaire avond waarop kunst en eten samen komen. 

CARLA DIJS

Expositie in DROOMVilla LUX en LUXcafé van 4 november – 2 december

unnamed 1

 OERVROUW

 

Deze maand schuift Carla Dijs aan. Tijdens het diner wisselen kunsthistoricus Wim de Natris en Carla Dijs van gedachten met hun disgenoten aan de hand van diverse werken. Per gang wisselt men van tafel en van kunstwerk.

Carla Dijs (1954 Diemen) volgde de opleiding M.O. tekenen aan de Arnhemse Academie van Beeldende Kunsten. Ze maakt oervrouwelijke, sensuele, figuratieve  beelden. Het menselijk lichaam vormt het uitgangspunt, maar de figuur is nooit een realistische verbeelding. Het is een optelsom van monumentale indrukken. Lichaamsvormen zijn voor haar fascinerend, ongrijpbaar, onmeetbaar. Ze staan voor gevoelens en de beelden moeten glad en hoogst aaibaar zijn. Carla bracht haar jeugd grotendeels door in Nijmegen en woonde na haar opleiding 18 jaar op het Groningse Hogeland. Sinds 2004 is ze terug in Nijmegen, waar ze vooral figuratieve beelden maakt en initiatienemer is bij lokale kunstprojecten. In het kader van Nijmegen Visueel realiseerde ze tijdelijke kunstwerken in de openbare ruimte in ’t Acker, Neerbosch-Oost en het Waterkwartier. Recente werken zijn de teksten RETURN ENTER en DELETE op het Honigcomplex en een 50 meter lange fotowand in voorzieningenhart De Biezantijn.
Ze is als wijkbewoner en kunstenaar met een atelier in het Waterkwartier actief lid van wijkvereniging Ons Waterkwartier. De afgelopen jaren zet ze zich samen met bewoners, gemeente Nijmegen, Portaal en collega kunstenaars in voor het verbeteren van de leefbaarheid van de wijk op alle fronten. En dit liefst op kunstzinnige wijze!

 

Gastvrouw: Doro Krol 

Aanvang: 18.30 uur

Prijs: € 35,00 (4-gangen diner inclusief film/documentaire)

Reserveren: Voor deze bijzondere avond zijn 24 plaatsen beschikbaar. Reserveren via de kassa van LUX (tel: 0900 5894636) noodzakelijk.  

Locatie: DROOMvilla LUXOranjesingel 42, 6511 NW Nijmegen