Zaterdagavond 1 oktober vindt de jaarlijkse Nacht van de Ommetjes weer plaats. In heel veel Nijmeegse wijken maken mensen tussen 20.00 en 22.00 uur samen een wandeling in hun buurt en worden onderweg getrakteerd op prachtige verhalen, kunst, cultuur, historie en leuke optredens. Deelnemen is gratis. De ommetjes worden georganiseerd door bewoners voor hun eigen wijk. Voor een aantal wijken zoekt de stichting nog enthousiaste organisatoren. Aanmelden kan via [email protected].

Als organisator ga je samen met medeorganisatoren op zoek naar bijzondere plekken, mooie verhalen uit de wijk en mensen die willen optreden. Bovendien ontvang je een klein organisatiebudget. De overkoepelende organisatie in Nijmegen zorgt voor flyers, posters, banners, stickers etc. In drie bijeenkomsten vooraf aan de Nacht van de Ommetjes, wordt je geïnformeerd en ontmoet je de andere ommetjes organisatoren.

Optreden tijdens de Nacht van de Ommetjes
Ben jij geen organisatorisch talent, maar heb je wel wat anders te bieden? Ben je bijvoorbeeld muzikaal, wil je een gedicht of verhaal voordragen of maak je mooie kunst? Ook dan moedigt de organisatie je aan om je aan te melden voor een plekje in het programma.

Prijsvraag
De Nacht van de Ommetjes organiseert de ommetjes rondom één centraal thema. Dit jaar roept de organisatie alle Nijmegenaren op om een thema aan te leveren die zij vinden passen bij de stad. De winnaar ontvangt niet alleen de eer, maar ook een Lokale Bon t.w.v. 30 euro én een boek van de Nijmeegse kunstenaar Kees Moerbeek. Inzendingen kunnen worden gestuurd naar [email protected].

Bestuurslid gezocht
Daarnaast is het bestuur op zoek naar een extra bestuurslid die de rol van secretaris of penningmeester op zich kan nemen. Aanmelden kan via [email protected].

Kijk voor meer info ook eens op www.denachtvandeommetjes.nl.