Het wandelevenement Nacht van de Ommetjes, dat vanwege de coronamaatregelen werd uitgesteld tot 29 mei 2021, moet helaas weer worden uitgesteld. Een groot deel van de organisatoren, en de centrale organisatie zelf, vindt het onverstandig om het evenement op de beoogde datum te laten plaatsvinden. Dit keer wordt de wandelavond verplaatst naar 2 oktober 2021, de oorspronkelijke datum voor 2021.

De Nacht van de Ommetjes bestaat sinds 2020 al 10 jaar. Kort voor het evenement zou plaatsvinden is de stekker eruit getrokken, omdat een nieuwe golf aan besmettingen roet in het eten gooide. Dit jaar wilden we alsnog het jubileum, de verbinding en de wederopbouw vieren op 29 mei. Helaas zijn de omstandigheden nog niet genoeg verbeterd om dit op een verantwoorde manier te kunnen doen. Daarom is besloten het evenement door te schuiven naar de eerste zaterdag van oktober.

Jubileumproject Mo(nu)mentjes
Het project Mo(nu)mentjes gaat echter wel door. Met het project willen we een online podium creëren voor verhalen voor en door de Nijmeegse wijkbewoners. De mooie momenten die tijdens het bewandelen van Ommetjes worden ervaren, willen we met dit project documenteren. Hieronder zijn te verstaan: foto’s of video´s van leuke Ommetjes, verhalen of herinneringen over de wijk, flyers of krantenartikelen van de Ommetjes van vroeger, een mooi lied, muziekstuk, gedicht en nog veel meer. Iedereen die dit materiaal heeft liggen, roepen we op om deze te delen via
www.denachtvandeommetjes.nl of te mailen naar
[email protected]