Van 7 t/m 18 oktober is de Kinderboekenweek! Voor de Bibliotheek Gelderland Zuid hét moment om jonge lezers in het zonnetje te zetten. Daarom tijdens deze week leuke activiteiten en voorstellingen op scholen en diverse vestigingen, en op 18 oktober een knallend eindfeest in de Stadsschouwburg. 

De voorstellingen in de verschillende bibliotheken sluiten aan bij het landelijke thema is ‘Raar, maar waar’, met aandacht voor natuur, wetenschap en techniek.

  • Kom in De Ster in Lent naar de spannende voorstelling ‘Dr. Proktors Schetenpoeder’, waarin Doktor Proktor schetenpoeder uitvindt waarin zelfs Ruimtevaartorganisatie NASA geïnteresseerd is.
  • In de Bibliotheek Hatert kun je je opgeven voor een science-workshop waarin je zelf je kneedgum maakt.
  • In Bibliotheek Zwanenveld is een spannende science demonstratie met bubbelende drankjes en magische bellen.
  • In de Bibliotheek Muntweg is de voorstelling ‘Bijzondere vragen van detective Loep’ te zien, bij sommige vragen heeft hij hulp nodig van de kinderen!
  • Kijk voor het volledige programma op www.obgz.nl/kinderboekenweek.

Afsluitend feest in de Stadsschouwburg
Op 18 oktober van 14.00 tot 17.00 uur sluit de Kinderboekenweek in Nijmegen feestelijk af met het Nijmeegs Kinderboekenfeest in de Stadsschouwburg. Ontmoet beroemde schrijvers Jan Paul Schutten, Jozua Douglas en illustratrice Natascha Stenvert, bekijk de theatervoorstelling over het boek Pudding Tarzan, probeer de proefjes uit het Proefjesboek van Arno Verweij of loop in het pikkedonker het parcours van Het MuZIEum. Er is genoeg te doen!

Wat: Kinderboekenweek
Wanneer: 7 t/m 18 oktober
Meer informatie: www.obgz.nl/kinderboekenweek

 

16-oktober---Dr.-Proktors-Schetenpoeder---De-Ster-in-Lent