Welkom ‘Bij St. Joris op de thee’

Nijmegen is een plek rijker, waar je zomaar kunt binnenlopen voor een kop koffie of thee, een goed gesprek en ontmoeting met gelijkgestemden. Ixta Noa en Zelfregiecentrum zijn samen een inloopvoorziening gestart aan de St. Jorisstraat 72, aan de rand van het stadscentrum. Je kunt hier alle werkdagen ’s ochtends binnenlopen en rekenen op een warm welkom.

De inloop is bedoeld voor mensen die om allerlei redenen minder tot hun recht komen dan zij zouden willen. Dit kan bijvoorbeeld zijn omdat je ziek bent geworden of een handicap hebt, een tijd in behandeling bent geweest, veel tegenslagen hebt gehad of steeds tegen dezelfde negatieve situaties aanloopt. Het kan ook zijn dat je veel denkt maar moeite hebt met doen. Of  je hebt het gevoel er alleen voor te staan. Of je hebt moeite met voor jezelf opkomen of allerlei andere redenen.

Lotgenoten

‘Bij St. Joris op de thee’ is een veilige plek waar je elkaar als lotgenoten kunt ontmoeten. Er is koffie en thee en je kunt deelnemen aan de gezamenlijke lunch. Er zijn begeleiders aanwezig, die zelf ook ervaringsdeskundig zijn. Daardoor kunnen zij zich goed inleven in de situatie van de deelnemers. 

Kleine doelen 

Aan vaste deelnemers wordt gevraagd of ze doelen hebben, hoe klein ook. Omdat de ervaring leert dat je er gelukkiger van wordt om doelen voor jezelf te stellen. Zo wordt er een beroep gedaan op je kwaliteiten, het maken van eigen keuzes en meedoen aan de samenleving.

Bellen of mailen

In de praktijk blijkt dat mensen het vaak niet makkelijk vinden om die eerste stap over de drempel te zetten. Het kan helpen om eerst te mailen of te bellen en een afspraak te maken. Het is ook prima om die eerste stap samen met een begeleider te zetten. Je kunt op werkdagen tussen 9.00 en 13.00 uur bellen met (024) 75 111 48. Mailen kan naar [email protected] of [email protected] 

 

DSC 5792