Nog niet zo lang geleden stond Bottendaal vol met fabrieken. In september blikken we terug op dit productieve verleden van de wijk met het erfgoedfestival ‘Gemaakt in Gelderland’. Op zaterdag 5 en 19 september is er een RONDLEIDING MET GIDS langs verborgen industrieel erfgoed in Bottendaal (verzamelen 13:00 uur in de Thiemeloods, start inleiding aldaar om 13:15 uur; deelname 2,50 inclusief koffie/thee).

Morgenmiddag 5 september gaat de erfgoed rondleiding door de wijk om 13:00 uur helaas niet door (want de rondleider is ziek); maar de lezing over Turmac in Nijmegen om 17:00 uur gaat wel gewoon door, dus er is wel een programma morgen (met ook de expositie aan wanden in de Foyer).

 

Ook op 5 en 19 september biedt de Thiemefoyer een ERFGOEDCAFE presentatie over de aanwezigheid van de Turmac Tobacco Company in Nijmegen en Bottendaal (start presentatie 17:00 uur). Een EXPOSITIE in de Thiemefoyer laat de vormgeving zien waarmee Bottendaalse bedrijven hun producten de wereld in stuurden (van 2 t/m 26 september in de Thiemefoyer tijdens openingsuren café: woensdag t/m zaterdag van 9.00 uur – 18.00 uur).

De ateliers in de ZEEPFABRIEK bieden een eigen kijk op het Dobbelman-verleden met hun Zeep-expo: te bezoeken op doordeweekse dagen van 10.00 tot 17.00 uur t/m 18 september.

Voor meer informatie zie http://www.gemaaktingelderland.nl/ (daar zoeken op ‘Bottendaal’ en ‘Zeepfabriek’). Aan de rondleiding door de wijk kunnen per zaterdag maximaal 30 mensen deelnemen: reserveren is mogelijk via e-mail [email protected] .