Afgelopen 2 weken ruim 100.000 vaccinaties gezet

Op alle priklocaties van de GGD Gelderland-Zuid is de afgelopen dagen hard gewerkt om zoveel mogelijk mensen te vaccineren. Zo zijn de laatste twee weken ruim 100.000 mensen ingeënt. Vanaf zaterdag 19 juni kan iedereen vanaf geboortejaar 2003 een afspraak maken voor een coronavaccinatie.

Mensen blij dat ze aan de beurt zijn
Manager Vaccinatienetwerk Anouska van der Heijden van de GGD is blij dat het vaccineren zo goed loopt. “Dit komt ook omdat we voldoende vaccins beschikbaar hebben. Hierdoor hebben veel mensen een afspraak kunnen maken. En we zien ook dat mensen heel blij zijn dat ze eindelijk aan de beurt zijn. Er is sprake van een hoge opkomst. Gelukkig maar. Hoe meer mensen zich laten vaccineren, des te eerder hebben we het coronavirus onder controle.”

Aandacht voor speciale doelgroepen
Speciale aandacht wil de GGD nu uit laten gaan naar inwoners die wat lastiger bereikbaar zijn. Dit zijn bijvoorbeeld mensen zonder vaste woon- of verblijfplaats, buitenlandse arbeidskrachten, of mensen die zich door prikangst of vanwege hun geloof niet willen laten prikken. Anouska van der Heijden: “Ook deze groepen roepen wij op om zich te laten vaccineren. Vaccineren is veilig. Bij de GGD werken goed opgeleide mensen die weten wat ze doen. Zo bieden we ook speciale begeleiding voor mensen met prikangst. Dat zie je vaak bij jonge mensen. Door extra aandacht en uitleg trekken we ze gelukkig meestal over de streep. En we horen achteraf vaak dat het allemaal best meeviel.”

Afspraak maken kan nog steeds
Mensen die al wel een uitnodiging hebben ontvangen, maar nog geen afspraak hebben gemaakt worden van harte uitgenodigd dit toch nog te doen. Dat kan digitaal via www.coronavaccinatie-afspraak.nl of via 0800-7070. Ook jongeren van 18 jaar en ouder die nog geen uitnodiging over de post hebben ontvangen, kunnen digitaal of telefonisch een afspraak maken. Wil je liever het Janssen-vaccin, waarvoor maar een prik nodig is? Daarvoor kun je vanaf 23 juni aanstaande ee n afspraak maken via een speciaal telefoonnummer. Een tip van Anouska van der Heijden: “Maak nu zo snel mogelijk de afspraak voor het vaccineren met Pfizer. Het aanbod van het Janssen-vaccin is namelijk beperkt. Je kunt je al gemaakte afspraak altijd nog omboeken.”