De afgelopen weken kwam er steeds meer coronavaccin beschikbaar en heeft de GGD meer prikken kunnen zetten. En ook de verwachtingen voor de komende periode zijn positief. Het tempo van prikken kan daardoor de komende tijd flink toenemen. Benieuwd naar wie er (bijna) aan de beurt zijn voor een vaccinatie bij de GGD? Hieronder leest u er meer over.

Steeds meer vaccin beschikbaar
Sascha Kraus, manager coronabestrijding: “In de regio hebben we 5 vaccinatielocaties met in totaal 40 priklijnen en voldoende geschoold personeel klaarstaan. Gelukkig krijgen we de laatste weken meer vaccin en kunnen we steeds meer prikken zetten. Wij prikken iedere dag de hoeveelheid vaccin weg die wij toebedeeld krijgen. Ik kijk er naar uit dat alle priklijnen in alle locaties volop in bedrijf zijn. De verwachtingen zijn positief”.

Wie zijn er (bijna) aan de beurt voor een prik bij de GGD?
Op dit moment ontvangen mensen geboren in 1953 en 1954 een uitnodiging. En in de week van 26 april mensen uit 1955. In mei zijn ook de mensen van 18 tot en met 59 jaar met een medische indicatie aan de beurt. Zij ontvangen een uitnodiging van hun huisarts. Maar ze worden, in tegenstelling tot eerdere landelijke berichten, toch niet door hun huisarts geprikt. Landelijk is afgesproken dat de GGD deze groep gaat prikken. De GGD heeft immers de locaties en het personeel klaarstaan. Zo gaat het sneller en is het minder belastend voor de reguliere zorg die de huisartsen leveren.
Daarna start de GGD met de groep mensen van 50 tot en met 59 jaar zonder medische indicatie. Deze groep wordt van oud naar jong uitgenodigd.

Meer informatie
De vaccinatiestrategie wordt door het ministerie van VWS bepaald. De GGD gaat dus niet over wie er, wanneer aan de beurt is of met welk vaccin iemand wordt geprikt. Kijk op www.coronavaccinatie.nl voor meer informatie.