Op donderdagavond 1 februari spelen singer-songwriter JP den Tex en gitariste Yvonne Ebbers liedjes van hun veelgeprezen Americana cd “Wolf!” in de Thiemeloods in Nijmegen.

JP den Tex (JP staat voor Jan-Pieter) waagde zich in de vroege zeventiger jaren als één der eersten aan een originele Nederlandse adaptatie van Amerikaanse countryrock. Wat ze tegenwoordig “Americana” noemen, zat hem blijkbaar in het bloed. Geïnspireerd door o.a. Neil Young, Traffic en The Band verscheen in 1971 het veel geprezen album “Little Heroes” van de Bergense groep Tortilla, waarvan ook zijn zingende broer Emile deel uitmaakte.

Na de intieme cd “Speak Diary” (2011) bracht JP Den Tex dit jaar eindelijk weer een nieuw studio album uit. “Wolf!” behelst het wonderlijke verhaal van de Duitse pop-producer Gustav Wolfowitz, die van de ene op de andere dag zijn New-Yorkse glitter imperium verliest, doordat hij zijn vermogen in de handen van onbetrouwbare anderen heeft gelegd. Met de muziek business gaat het slecht, hij is net zevenenvijftig geworden en zijn zoveelste relatie is op sterven na dood. “Wolf” verklaart zichzelf failliet en belandt tussen de zwervers en straatmuzikanten rond spoorwegstation Grand Central Terminal: hij heeft alleen nog zijn akoestische gitaar, zijn stem en zijn muts. Daar begint zijn hernieuwde kennismaking met die (andere) ‘American Dream’. Over dromers die het nooit zullen maken, maar toch blijven dromen, en zo het Grote Verlangen in leven houden. En daarmee de wereld draaiende. JP’s muzikale partner in dit sfeervolle akoestische Americana liedjesprogramma is de Nijmeegse gitariste/mandolinespeelster Yvonne Ebbers.

1 februari om 21:20 in de Thiemeloods in Nijmegen.
Kaarten kosten € 12,50 en zijn verkrijgbaar via www.thiemeloods.nl en aan de deur.
In het voorprogramma om 20:30 The Rockoustics.