De Kluis, de wat kille bijnaam van het verre van kille café restaurant De Kluizenaar in hartje Bottendaal herbergt een goed bewaard geheim….. Het voormalig postkantoor aan de Burghardt van den Berghstraat is sinds jaar en dag een geliefde plek voor buurtbewoners om een hapje te eten of een drankje te nemen. Bier voornamelijk. Speciaal bier en spijzen waar bijzondere bieren in verwerkt zijn, omdat bier de passie is van Bas, sinds 2001 eigenaar van het café.

‘We hebben hier veel vaste klanten die steevast terugkomen voor onze spareribs, de onovertroffen kaasfondue van onze kok Inge en gewoon voor de gezelligheid. Ik vond dat het de hoogste tijd werd dat dit best wat harder op gezegd mocht worden. Daarbij mocht er na ruim 10 jaar wel een frisse wind door het café: een nieuwe huisstijl, website en uitstraling. Ik kwam terecht bij Chantal en Jolijn van One of Us, marketing en communicatie. Dat bleek een gouden greep, het enthousiasme dat zij brachten straalden af op ons allemaal. Het ontwerpen van de nieuwe huisstijl omvatte veel meer dan ik in eerste instantie had gedacht. Veel meer dan het tekenen van een nieuw plaatje. Ze deden een uitgebreid vooronderzoek. Wie ben ik? Wat is mijn bedrijf? Wat straalt het uit? Wie zijn mijn gasten? Er kwam een hele speurtocht bij,’ vertelt Bas met een twinkeling in zijn ogen.

‘Een ingewikkelde speurtocht was het niet,’ aldus Jolijn Ceelen van One Of Us. ‘Alle ingrediënten voor de uitstraling van kwaliteit en aandacht die het café verdient lagen voor ons op tafel, het is gewoon een heerlijke plek, het verhaal moest alleen nog verteld worden.’

‘We zijn echt heel blij dat we onze bescheidenheid even hebben afgeworpen en deze stap hebben genomen, het heeft ons super goed gedaan. We krijgen erg veel complimenten en positieve reacties en daaruit ontstaan weer een hoop nieuwe ideeën. Zo hebben we nu ook een mooie whiskykaart, organiseren we spelletjesmiddagen, proeverijen en gaan we binnenkort met een stel vaste klanten naar een bijzondere bierbrouwerij.’

Getuige het enthousiasme is het met die frisse wind wel goed gekomen. De heerlijke speciaal bieren en spijzen zijn geen geheim meer. Rest nog het geheim van de naamgever van het café: de kluizenaar….. als ik een blik werp in de kluis die bewaard is gebleven uit het oude postkantoor is ook dat mysterie opgelost. De kluizenaar bestaat echt! Een kijkje in De Kluis is zeker de moeite waard.

Gratis proeverij 15 april

Een nieuw seizoen vraagt om een nieuwe kaart. Gratis proeverij van spijzen en speciaal bieren vanaf 18.00 uur in De Kluizenaar, Burghardt v.d. Berghstraat 96.

www.dekluizenaar.nl 

www.facebook.com/CafedeKluizenaar

www.oneofus.nl

kluizenaar Terras