Op zaterdag 8 april organiseren we in de Thiemeloods van 12-16 uur een tweedehands zomerkledingmarkt.
Tweedehands zomerkleding voor een zeer zacht prijsje. Verkoop van Keniaanse waren-Tropische swing.

De opbrengst van deze dag gaat naar Mirembe girls in Zzana Uganda.
Wij willen deze projectpartner ondersteunen met de bouw van twee slaapzalen.

Op deze vakopleiding krijgen meiden een opleiding tot kapper, naaister, kleuterleidster of cateraar. Vele van deze jongeren hebben nagenoeg geen opleiding genoten. Met een gedegen vakopleiding ziet hun toekomstperspectief er mooier uit. Met uitbreiding van slaapplekken kunnen meer meiden intern verblijven. Het bespaart hen reiskosten, het is veiliger en voorkomt drop–out.
Zij zullen eerder werk kunnen vinden. Met haar inkomen kan ze haar familie ondersteunen.

 In Uganda maakt een kind een geheel andere start in het leven dan een kind in het Westen. Problemen als armoede en Aids maken het perspectief in dit “vergeten” continent weinig hoopvol. Vaak belanden ze al op jonge leeftijd op straat en worden aan hun lot overgelaten. Veel kinderen komen alleen te staan en belanden op straat, of krijgen op jonge leeftijd al de zorg voor het gezin toevertrouwd, waardoor zij geen school kunnen volgen.

Veel meiden bij Mirembe zijn wees en kwetsbaar. Ze hebben nauwelijks basisonderwijs gehad. Een kans om uit de vicieuze cirkel van armoede te komen is het volgen van een aangepaste vakopleiding, VTC. Na een periode van leren en werken en een kleine lening kunnen jongeren zelf of samen met anderen een klein bedrijfje beginnen.

Al 18 jaar heeft Bona Baana contacten met organisaties in Kenia, Rwanda en Uganda. Er is veel bereikt in die tijd. Jaren hebben we het Afrikafestival georganiseerd. Sinds vier jaar is er een frisse wind door de programmering gewaaid en een nieuwe traditie geboren. In het voorjaar organiseren we een Tweede hands kledingmarkt.

De markt wordt wederom gerealiseerd door een groep vrijwilligers. Waarvoor dank!

Waar:             Thiemeloods,  Leemptstraat 30, 6512 EN Nijmegen
Wanneer:      Zaterdag 8 april 2017
12.00u – Start verkoop
16.00u – Einde verkoop

Entree:           €2,50

Kijk ook eens op onze website www.bonabaana.nl, op facebook: bonabaana.nl of op instagram: bonabaana