Op het driehoekige plein voor het gebouw Van Diemerbroeckstraat 227-273 lag tot vorige zomer een pannaveld voor straatvoetbal. Dat pannaveld kon daar niet blijven, het gaf teveel geluidsoverlast. In plaats daarvan komt er een nieuw pannaveld in de vernieuwde Spoorkuil. Een werkgroep van bewoners is ondertussen bezig om, met steun van de BOB en de gemeente Nijmegen, dit driehoekige plein opnieuw vorm te geven. Onze naam verraadt ons hoofddoel, hier een plantsoen maken dat niet alleen een groenvlak terugbrengt op deze plaats maar ook de naam ‘Turmac’. In het markante gebouw aan dit plein huisde namelijk jarenlang een groot kantoor en depot van de Turkish Macedonian Tobacco Company.

Daarnaast willen we ook de verkeerssituatie ter plaatste graag verbeteren, ten bate van alle Bottendalers die dit punt in hun dagelijkse route hebben als voetganger, automobilist of als fietser. En we willen het hele gebied een groenere uitstraling geven. Suggesties en tips zijn altijd welkom: zoals meldingen van gevaarlijke verkeerssituaties (incidenten) die u heeft meegemaakt op deze plaats, of uw verhalen en foto’s van het leven in vroegere tijden rond dit gebouw.

Ons emailadres: [email protected]. Volg onze vorderingen ook via Facebook: https://www.facebook.com/Turmacplantsoen enTwitter: https://twitter.com/Turmacplantsoen

terug