In het hart van het charmante Bottendaal is er een fantastisch initiatief genaamd ‘t Kraaienest, een geweldige speeltuin die wordt onderhouden door de inzet van enthousiaste vrijwilligers. ‘t Kraaienest is meer dan alleen een speelplek; het is een bruisend sociaal centrum voor de hele buurt. Hier kunnen kinderen niet alleen veilig spelen, maar het is ook een ontmoetingsplek voor buren, waar vriendschappen ontstaan en een sterk gevoel van gemeenschap bloeit.
De oorsprong van ‘t Kraaienest is heel bijzonder. In 1968 wilden een aantal wijkgenoten iets moois creëren voor de kinderen in de wijk, dus namen ze het initiatief en maakten gebruik van een leeg stuk grond. Hun idee was simpel maar krachtig: een plek maken waar kinderen kunnen spelen en waar mensen uit de buurt elkaar kunnen ontmoeten. De kraakactie was een groot succes.
Wat deze speeltuin extra speciaal maakt, is het sterke bewustzijn van duurzaamheid en vergroening. Te midden van het gelach van kinderen en gezinnen bloeien groene initiatieven op rondom ‘t Kraaienest. Het is niet zomaar een speeltuin; het moedigt zowel jong als oud aan om van de natuur te genieten.
De kraakactie bleek de vonk te zijn die een vlam van gemeenschapszin aanwakkerde. Wat begon als een vastberaden daad groeide uit tot een levendig symbool van wat er mogelijk is als buren samenwerken. ‘t Kraaienest is nu niet alleen een speeltuin; het is het verhaal van een gemeenschap die geloofde in verandering en erin slaagde een plek te creëren.
Het bestuur van ’t Kraaienest hoopt u snel een keer te zien bij de speeltuin!
Bekijk ons youtube intro filmpje voor een impressie:
https://www.youtube.com/watch?v=XlTqzXP34tU&t=5s

Voor actuele openingstijden en meer informatie, bekijk onze website:
https://speeltuinkraaienest.nl/