Voor de dertiende keer vond afgelopen zondag (19 juni) het Nijmeegse Afrikafestival plaats. Rond de 1000 bezoekers kwamen op het muzikale evenement af. Het heerlijke weer en de swingende muziek brachten de sfeer er al snel in. De hele middag geurde en kleurde het Thiemepark Afrikaans. 

Relaxte sfeer voor alle leeftijden
Het publiek genoot van een mix van Afrikaanse drum, dans en live bands op het podium, van Fourou Kourou Ba tot Ussu N’djai & The New Balansa. Festivalgangers konden de kneepjes van het Afrikaans trommelen zelf leren tijdens een workshop Djembé. Ook bij de vele kramen met Afrikaanse cadeaus, kleding, handwerk, sieraden en hapjes werd flink eerlijk gehandeld. Veel van hen verdienen zo geld voor hun goede doelen. Kinderen hadden een eigen programma, vol schmink en knutselen. Bovendien konden ze speciaal voor Vaderdag als leeuw of giraffe op de foto. “Ook dit jaar kregen we weer veel positieve reacties van mensen over de positieve sfeer”, vertelt Caroline de Greeff namens de organisatie.

Afrika in een positief daglicht
Cultuurcafé Thiemefoyer en de drie reisorganisaties Grassrootz, Fair2 en Fairweggistan van de organisatie kijken met plezier terug op dit geslaagd evenement. Hun doel met het festival is om de Afrikaanse cultuur te laten ervaren, positieve verhalen te vertellen over het continent en om eerlijke handel met Afrika op de kaart te zetten. “We hopen dat ook dit jaar de gesprekken met projecten de festivalbezoekers hebben geïnspireerd” besluit Caroline. 

www.afrikafestivalnijmegen.org

 

logo-afrikafestival