Bottendaal is een van de eerste Nijmeegse wijken die aardgasvrij worden, volgens plan in 2035. Inmiddels is het WijkWarmtePlan dat door de wijk, gemeente, Talis en Liander gemaakt is, aangenomen door de gemeenteraad. Met deze nieuwsbrief blijft u op de hoogte van de acties in uw wijk. Ook lees u tips over hoe u energie kunt besparen of waar u rekening mee kunt houden.

nr. 9 – december 2021


Online informatieavond energie besparen voor huurders op 14 december

Huurt u en wilt u minder elektriciteit gebruiken? Of minder gas? Meld u dan nu aan voor de online informatieavond op 14 december. Tijdens de avond krijgt u eenvoudige en handige tips over energie besparen. Hoe bespaart u? Hoe kies je de juiste ledlamp? En wat is radiatorfolie? Ook krijgt u de mogelijkheid om vragen te stellen. Na afloop krijgt iedereen een informatiepakket.

Datum: 14 december
Tijd: 19.30 tot 20.30 uur
Locatie: online

Aanmelden werkt zo:
1. Ga naar www.nijmegen.nl/besparen-huurders
2. Klik op ‘Aanmelden informatieavond’
3. Vul uw gegevens in

De avond wordt georganiseerd door gemeente Nijmegen en is speciaal voor huurders in Nijmegen.


Zonnepanelen kopen met uw vereniging van eigenaren (VvE)

Bent u lid van een VvE? Ook dan kunt u besparen op uw eigen of gezamenlijke energierekening en verduurzamen. Bijvoorbeeld met zonnepanelen. Gemeente Nijmegen maakt het VvE’s makkelijk om hiervoor te kiezen. Tijdens de 2 informatieavonden en met gratis advies op maat, leert u over de voordelen, mogelijkheden en de collectieve inkoopactie.
Doet u mee? Meld u dan aan vóór 15 december via www.nijmegen.nl/vve


Vraag nu de gratis cadeaubon aan (op=op)

Woont u in Nijmegen en wilt u energie besparen? Vraag dan nu de bon ter waarde van € 50,- aan. U kunt de bon inwisselen voor producten waarmee u energie bespaart. Bijvoorbeeld radiatorfolie of ledlampen. Of een douchekop waarmee u water bespaart. Zowel huiseigenaren als huurders kunnen de bon aanvragen.

o vraagt u de gratis cadeaubon aan:
1.    Ga naar de cadeaubon-pagina van het Energieloket
2.    Klik op ‘cadeaubon aanvragen’
3.    Vul uw gegevens in en kies of u de bon in een webshop of bij één van de deelnemende bouwmarkten in Nijmegen wilt besteden.

Let op!

•    Op = op, 1 bon per adres
•    De cadeaubon is 31 dagen geldig nadat u de cadeaubon heeft aangevraagd.

Gloeilampen in de boom? Ga voor led

De kerstversieringen worden weer uitgepakt. Maar heeft u nog van die  snoeren met (gloei)lampjes voor in de kerstboom? LED-lampjes in uw boom zijn een slimme(re) keus. Ze geven sfeer, zijn duurzaam én energiezuinig. Dat scheelt in uw energierekening.


Informatieavond en isoleren en energie besparen verzet: 11 januari 2022

Door coronamaatregelen wordt de gratis informatieavond over isoleren en energiebesparing voor eigenaren van oude(re) panden verplaatst van 14 december 2021 naar 11 januari 2022.

Wie zich al had opgegeven krijgt hierover per mail bericht. Aanmelden kan nog steeds. Bent u erbij op 11 januari?

Aanmelden
Stuur een e-mail naar [email protected]
Locatie: Thiemeloods, Leemptstraat 34
Tijd: 20.00 uur

Onderwerpen die onder meer besproken worden zijn: isoleren, verwarmen en ventileren; meten en wat je kunt doen aan tocht en kou; het verbeteren van uw wooncomfort en het maken van compartimenten. Ook gaan we in op luchtkwaliteit, materiaalgebruik en bouwfysica.


Binnenkijken bij Sajenna in Zwanenveld

Hoe kunt u ultiem verduurzamen? Vorig jaar was Sajenna met haar gezin te zien in de kerstspecial op tv. Hoe gaat het nu met haar? Check het in deze video (YouTube).


Kijken waar warmte weglekt tijdens een wandeling door Bottendaal

BottendaalGroen! heeft sinds kort een eigen warmtebeeldcamera. Op de afbeeldingen die met deze camera gemaakt worden, ziet u waar (onverwacht) warmte weglekt. Handig, want zo weet u precies op welke plekken isolatie of andere maatregelen kunnen helpen om warmteverlies tegen te gaan. Deze winter kunnen bewoners van Bottendaal in kleine groepjes van 5 à 6 deelnemers een wandeling maken van ongeveer een uur door de wijk. De warmtebeeldcamera gaat dan mee. Samen zien we zo waar warmte lekt. Daarnaast kan BottendaalGroen bij de deelnemers zelf warmtebeelden maken – van hun eigen woning. Deze wandelingen zijn niet bedoeld om professioneel advies te geven maar om een algemene indruk te krijgen van uw eigen woning.

De 1e wandeling is op dinsdag 21 december om 20.00 uur.
Woont u in Bottendaal en wilt u meewandelen?
Laat het weten aan BottendaalGroen via [email protected]
Ook als u ideeën heeft voor andere activiteiten met deze camera, horen we dat graag!


Boek een energiecoach

De kosten van energie rijzen de pan uit. Wilt u ook starten met besparen? Weet u niet goed waar u kunt beginnen? Boek dan een energiecoach aan huis. Hij of zij kijkt samen met u naar wat u kunt doen. Meer informatie vindt u op www.nijmegen.nl/energiecoach.

Let op: een energiecoach adviseert over kleine besparende maatregelen. Of over hoe u uw gedrag kunt aanpassen. U krijgt geen advies over grote(re) maatregelen en subsidies. Daarvoor kunt u wél terecht bij het Energieloket.


Adviesgesprek Duurzaam Wonen

Tussen 27 december 2021 en 7 januari 2022 is het, vanwege de kerstvakantie, niet mogelijk om een adviesgesprek te maken met de adviseur Duurzaam Wonen. Afspraak maken.


Vragen of opmerkingen?

Neem contact op met de gemeente Nijmegen:
gebiedsregisseur  Erik Maessen
e-mail: [email protected]
of bel 14024.