Bottendaal is een van de eerste Nijmeegse wijken die aardgasvrij worden, volgens plan in 2035. Inmiddels is het WijkWarmtePlan dat door de wijk, gemeente, Talis en Liander gemaakt is, aangenomen door de gemeenteraad. Met deze nieuwsbrief blijft u op de hoogte van de acties in uw wijk. Ook lees u tips over hoe u energie kunt besparen of waar u rekening mee kunt houden.

nr. 8 – november 2021


Bottendaal Groen!

BottendaalGroen! is een groep wijkbewoners die zich bezighouden met duurzaamheid en de energietransitie in Bottendaal. Ze houden de wijk op de hoogte over hoe het gaat op het gebied van isoleren, energie besparen en de plannen om van het aardgas af te gaan.

Vragen of ideeën? Zo bereikt u Bottendaal Groen
Heeft u vragen en ideeën over duurzaamheid, energietransitie, vergroening en klimaatadaptatie in de wijk? Stuur dan een e-mail naar: [email protected]

Voorlopig nog niet live samenkomen door corona
Bottendaal Groen! bereidde een informatieavond voor in wijkcentrum Burghhardt voor alle woningeigenaren en huurders in de wijk. De laatste avond was immers alweer in 2019. Door nieuwe, aangescherpte coronamaatregelen kan de avond helaas ook niet doorgaan. Zodra het wel weer mogelijk is, plant Bottendaal Groen! een avond op een nieuwe datum.


Bottendaal Groen! zoekt actieve wijkbewoners

Wilt u energiearmoede helpen tegen te gaan? Of helpen verduurzamen voor het klimaat of voor een lagere energierekening? Bottendaal Groen! is op zoek naar mensen die mee willen denken en doen. Of u nu huurt of een eigen woning heeft, als u in de wijk woont, bent u van harte uitgenodigd om u aan te sluiten.

Dan:
•    leert u wijkbewoners kennen
•    leert u van Bottenaal Groen! en zij van u
•    komt u één keer per maand samen
•    denkt u mee en/of u helpt kleine activiteiten mee organiseren
Interesse? Stuur dan een e-mail naar: [email protected]


Doe mee en ‘Zet ’m op 55’

Heeft u een cv-ketel? Bent u klaar voor de energietransitie? Doe dan mee aan de actie: ‘Zet ’m op 55’. Wat houdt dat in? Meestal staat de aanvoertemperatuur van een cv ingesteld op 70 graden. Als u die terugzet naar 55 graden én het in de komende wintermaanden nog behaaglijk warm blijft in huis, dan:
• bespaart u gas
• weet u of uw isolatie op peil is
• bent u goed voorbereid op de energietransitie
Waarom? Een collectief warmtenet, dat in de toekomst wellicht past in Bottendaal, zal waarschijnlijk ook een lagere temperatuur aanleveren.

Wilt u meedoen met deze proef en ook de temperatuur die uw cv-ketel afgeeft, willen verlagen?
•    U krijgt hulp bij het verlagen van de temperatuur
•    U stuurt de ervaringen na het verlagen van de temperatuur aan Bottendaal Groen!
Natuurlijk, als het nodig is, helpen we u ook bij het eventueel weer verhogen van de temperatuur.
Aanmelden? Stuur een e-mail naar: [email protected]


Informatieavonden Isoleren & energie besparen

Heeft u een ouder huis? Wilt u meer weten over hoe u kostenbewust kunt starten of verder gaan met isoleren en energie besparen? Bezoek dan gratis de informatieavonden ‘Isoleren en energie besparen voor eigenaren van oude(re) huizen’.
Op 14 december leert u meer over nieuwe inzichten, materialen en technieken. Ook als u al eens geweest bent, kan een bezoek u meer kennis opleveren. Elke avond focust op een ander thema.

  • Wanneer? Elke 2e dinsdag van de maand: 14 december, 11 januari, 8 februari, 8 maart en 22 april
  • Tijd: 20.00 uur (open om 19.30 uur)
  • Waar? Thiemeloods (Leemptstraat 34, Nijmegen)
  • Aanmelden? Stuur een e-mail naar: [email protected]

Bezoekers worden gevraagd hun Corona Check App te laten zien bij binnenkomst (zo lang deze regel geldt). U heeft geen speciale voorkennis nodig om de avond te kunnen volgen. De avond wordt georganiseerd in samenwerking met Bottendaal Groen!


Energieloket

Voortaan heet het platform voor advies rondom thuis energie besparen en verduurzamen Energieloket. Als u surft naar www.nijmegen.nl/energieloket vindt u de lopende lokale acties en informatie.

Binnenkort kunt u daar bijvoorbeeld een gratis cadeaubon aanvragen voor producten waarmee u energie kunt besparen. Denk bijvoorbeeld aan strips om kieren mee te dichten of radiatorfolie. Vragen? Neem dan contact op met het energieloket.

Maakt u onderdeel uit van een VVE of komt u er niet goed uit bij het energieloket? Spreek dan de adviseur Duurzaam wonen. U bent welkom op zijn spreekuur in wijkcentrum Burghhardt op woensdag in de even weken (2, 4, 6 etc.) van 14.00 tot 17.00 uur of in de stadswinkel op vrijdag. Een afspraak daarvoor maakt u
via www.nijmegen.nl/adviesgesprek


Vragen of opmerkingen?

Neem contact op met de gemeente Nijmegen:
gebiedsregisseur  Erik Maessen
e-mail: [email protected]
of bel 14024.