Bottendaal is een van de eerste Nijmeegse wijken die aardgasvrij worden, volgens plan in 2035. Met deze nieuwsbrief blijft u op de hoogte van de acties in uw wijk. Ook leest u tips over hoe u energie kunt besparen of waar u rekening mee kunt houden. 
nr. 15 – februari 2023

Informatieavonden

16 februari: Energie besparen, waarom en hoe?

Steeds meer mensen willen energie besparen en er zijn ook steeds meer manieren. Tijdens de online informatieavond krijgt u de handigste tips om geld te besparen en antwoord op vragen zoals: Hoe gebruik ik radiatorfolie? Hoe breng ik een tochtstrip aan? Wat kan ik doen om energie te besparen?

Op de informatieavond kunt u ook vragen stellen aan het Energieloket. Wilt u aan de slag met energie besparen? Kom dan naar de online informatieavond ‘Eenvoudig besparen op de energierekening’ op donderdag 16 februari van 19.30 tot 20.30 uur. Meld u nu aan via nijmegen.nl/infoavond-energiebesparen.

21 februari: Subsidies en leningen
U wilt verduurzamen, maar waar kunt u subsidies vinden? En welke zijn voor u van toepassing? En als u nu even het geld niet hebt: Welke duurzame leningen  zijn er?
Op dinsdag 21 februari 2023 om 19.30 organiseren wij een online informatieavond. Hier hebben wij de nieuwste informatie op het gebied van subsidies en leningen om te verduurzamen! Meld u nu aan via nijmegen.nl/energiesubsidies.

Beide informatieavonden zijn online en deelname is gratis. De avonden duren ongeveer een uur. Komt het niet uit? Meld u dan alsnog aan, u ontvangt in dat geval na afloop een terugkijklink!


BottendaalGroen! ‘Inspiratie uit de wijk’ 

Heeft u uw gevel geïsoleerd? Lage temperatuurradiatoren geplaatst? Uw huis volledig (aardgasvrij) verbouwd? Of andere duurzaamheidsmaatregelen genomen? BottendaalGroen! is op zoek naar mensen die al met hun huis aan de slag zijn gegaan en dat willen laten zien. Bijvoorbeeld door er kort over te vertellen op een wijkavond, of met een stukje online of wellicht zelfs in deze nieuwsbrief. Wij vinden het belangrijk dat we met z’n allen in de wijk aan elkaar te laten zien waar we mee bezig zijn. Niet alleen omdat we daar trots op zijn, maar ook omdat dat aanstekelijk werkt. Wat u ook aan het doen bent, laat het ons en uw wijkbewoners weten!

Quickscans met de warmtebeeldcamera
Met koude dagen trekken we er op uit met onze warmtebeeldcamera. We kijken dan samen met wijkbewoners  naar de sterke en zwakke punten van hun huis wat betreft isolatie en het vasthouden en weglekken van warmte. Dit zijn geen uitgebreide onderzoeken. Een quickscan geeft een goed eerste beeld van mogelijke kleine en grote aandachtspunten. Wilt u ook wel eens op een andere manier naar uw huis kijken? Geef u dan op door een email te sturen naar [email protected]


Isoleren met zorg voor de natuur

Heeft u plannen om te gaan isoleren? Mooi! Daarmee bespaart u energie en helpt u mee de gemeente duurzamer te maken. Toch kan isoleren ook nadelige gevolgen hebben voor dieren. Op onze website geven we tips om natuurinclusief te gaan isoleren.

Lees meer


Uw huis verduurzamen of meer informatie over het besparen van energie?

Neem deel aan een van de informatieavonden op 14 februari en 11 april 2023. Onderwerpen die op de informatieavonden behandeld worden zijn bijvoorbeeld:

  • Een overzicht van isolatiematerialen en hoe u deze het beste kunt gebruiken
  • De combinatie van isoleren, verwarmen en ventileren
  • Het isoleren van de begane grondvloer
  • Het aanbrengen van tochtstrips bij ramen en (binnen) deuren
  • Het belang en nut van ventileren en koelen in de zomer
  • Wat PVT panelen zijn
  • Hoe een aard-warmte-pomp werkt

Maar er is ook tijd voor uw vragen. Zien we u vanavond?

Lees meer


Afscheid Erik Maessen 

Na vijf jaar gebiedsregisseur aardgasvrije wijken in Bottendaal en Hengstdal te zijn geweest ga ik stoppen. Met veel plezier heb ik samen met een aantal bewoners gewerkt aan het opstellen van wijkwamteplannen. Daarnaast heb ik geprobeerd bewonersgroepen als BottendaalGroen! en Duurzaam Hengstdal te ondersteunen in hun wens om te komen tot een meer duurzame en leefbare wijk. Ik wens jullie succes met het realiseren van jullie dromen voor de wijk en draag het stokje graag over aan Angelique Timmermans.

Erik Maessen

Nieuw gezicht in de wijk: Angelique TimmermansBeste bewoners,

Graag stel ik mij voor. Ik ben Angelique Timmermans en heb vanaf 1 januari de werkzaamheden van Erik Maessen overgenomen. Ik werk al lange tijd voor de gemeente, tot nu toe vooral in de schuldhulpverlening, een heel ander werkveld dus. De laatste jaren heb ik mij gericht op het werken in de wijk. Niet langer werken vanuit de stadswinkel, maar de wijk in gaan. Het betrekken van bewoners en weten wat er leeft onder bewoners vind ik belangrijk.  Dit is wat ik ook mee wil nemen in mijn nieuwe werkzaamheden. Lang geleden heb ik de opleiding milieukunde gedaan. Een onderwerp dat mij erg aan het hart gaat en waar ik dan ook graag mee aan de slag ga!  Ik hoop jullie binnenkort te zien/spreken. Voor vragen over de energietransitie kun je mij bereiken per mail [email protected] of telefonisch: 06-55481952.

Angelique Timmermans

 


Vragen of opmerkingen?

Neem contact op met de gemeente Nijmegen:
gebiedsregisseur  Angelique Timmermans
e-mail: [email protected]
of bel 14024.