Bottendaal is een van de eerste Nijmeegse wijken die aardgasvrij worden, volgens plan in 2035. Met deze nieuwsbrief blijft u op de hoogte van de acties in uw wijk. Ook leest u tips over hoe u energie kunt besparen of waar u rekening mee kunt houden. 
13 – juli 2022

Bijeenkomsten in het najaar
Isoleren van Bottendaalse huizen en energie besparen

Hé inwoner van Bottendaal: welk type woning heeft u? Een monument en/of een kleine tussenwoning, boven- en/of benedenwoning of een appartement/etage in een groter complex? Welk type huis u ook heeft, komend najaar is er speciaal voor u een gratis informatiebijeenkomst over isoleren en energie besparen.

Tijdens de bijeenkomst krijgt u informatie en praktijkvoorbeelden te horen. Daarmee krijgt u meer grip op wat er in uw huistype mogelijk is als het gaat om isoleren, energie besparen en ventileren. Vervolgens kunt u gericht en verantwoord aan de slag met verduurzamen.

Noteer alvast úw datum in uw agenda:

 • Monument
  Zaterdagmiddag 10 september om 13.30 uur
  Bijv. grotere Bottendaalse panden
 • Kleine tussenwoning
  Dinsdagavond 11 oktober om 20.00 uur
  Bijv. Piet Heinstraat & Jan van Galenstraat
 • Boven- en benedenwoning
  Dinsdagavond 8 november om 20.00 uur
  Bijv. Burghardt van den Berghstraat
 • Appartementen & etages in grotere complexen
  Dinsdagavond 11 december om 20.00 uur

Alle bijeenkomsten zijn in de Thiemeloods en duren tot ongeveer 22.15 uur.
Geef u wel van te voren op via: [email protected]
De bijeenkomsten worden georganiseerd door Jan van de Veerdonk in samenwerking met bewonersgroep BottendaalGroen!

BottendaalGroen! kan u helpen bij het nemen van stappen. Bijvoorbeeld met een wamtebeeldcamera die van pas kan komen bij het onderzoeken van waar warmte weglekt bij u in huis.

Wilt u meer weten; stuur dan een e-mail naar: [email protected]
Of kijk voor meer informatie op de website van Jan van de Veerdonk.


Adviesgesprek op maat

Heeft u vragen over energie besparen, isoleren, afkoppelen van regenpijpen, groendaken, groengevels of aardgasvrij wonen? Maak dan een afspraak met de adviseur Duurzaam Wonen.

Vanwege de zomervakantie is het loket in Bottendaal gesloten tot de laatste week van augustus. Vanaf 7 sepember is het loket om de week (even weken, 2, 4, 6 et cetera ) op woensdagmiddag open tussen 14.00 en 17.00 uur.

U vindt het loket in wijkcentrum Burghardt van den Berghstraat.


Laag inkomen? Vraag de energietoeslag aan

Heeft u een laag inkomen? De energiekosten stijgen. Besparen helpt maar misschien heeft u ook recht op de energietoeslag van € 800,-?

Vraag de toeslag aan als u denkt ervoor in aanmerking te komen. De inkomensgrenzen (130% van het minimum, sinds 1 juli verhoogd) en de voorwaarden staan op
nijmegen.nl/energietoeslag.


Monument? Er kan meer dan u denkt!

Woont u in een monument? Ook u kunt uw woning duurzamer maken.

Zet 24 september alvast in uw agenda. Dan is de beurs ‘Monument? Er kan meer dan u denkt!’ in de Sint Stevenskerk. De beurs is voor (toekomstige) eigenaren van als monument beschermde woonhuizen. Met deze beurs wil de gemeente eigenaren informeren over hoe ze goed voor hun monument kunnen zorgen met onderhoud en restauratie. Ook is veel aandacht voor het duurzamer maken van de woning.

Op de beurs zijn aannemers, duurzaamheidsspecialisten, architecten en de gemeente aanwezig om vragen te beantwoorden en de bezoekers te informeren over wat er mogelijk is met hun pand.


Zomertip

Het energieloket is het startpunt voor verduurzaming van uw woning. Lees meer over duurzame maatregelen of schrijf u in voor een lokale actie.

Bent u bijvoorbeeld benieuwd of een hybride warmtepomp past bij uw woning en situatie? Lees dan meer informatie op de website van het energieloket.. Inschrijven voor de collectieve actie kan tot en met 19 juli.


Vragen of opmerkingen?

Neem contact op met de gemeente Nijmegen:
gebiedsregisseur Erik Maessen
e-mail: [email protected]
of bel 14024.