Bottendaal is een van de eerste Nijmeegse wijken die aardgasvrij worden, volgens plan in 2035. Met deze nieuwsbrief blijft u op de hoogte van de acties in uw wijk. Ook leest u tips over hoe u energie kunt besparen of waar u rekening mee kunt houden.

nr. 12 – juni 2022


Online informatieavond isolatie 22 juni

Wilt u comfortabeler wonen in uw eigen huis? Wilt u energie besparen? Doe dan mee met de isolatie-actie van de gemeente Nijmegen. Zo krijgt u betrouwbaar advies en een aanbod op maat.

Energiezuiniger wonen kan onder andere door goed te isoleren. Denkt u over het isoleren van uw:

  • buitenmuur
  • vloer
  • dak

Of wilt u HR++-glas? Meld u aan voor de online informatieavond op 22 juni van 19.30 tot 20.30 uur via nijmegen.nl/isolatieactie.
Meer weten over het samen inkopen van zonnepanelen of een hybride warmtepomp? Meedoen kan nog! Kijk op nijmegen.nl/energieloket


Informatieavond BottendaalGroen!

Op 18 mei vond in wijkcentrum Burghardt de informatieavond van bewonersgroep BottendaalGroen! plaats. Met als actueel en urgent onderwerp ‘energie besparen en comfortabel wonen de komende winter’. Het was een in meerdere opzichten geslaagde informatieavond. De opkomst was goed en er was een interessante inhoudelijke uitwisseling van informatie, vragen, ideeën, zorgen en wensen.

Ook was er de mogelijkheid om direct persoonlijk contact te hebben met vertegenwoordigers van het Energieloket Nijmegen, woningcorporatie Talis en Nijmeegs EnergieBespaarAdvies (NEBA). Voor het wijkcentrum stond de bus van KombiSOL geparkeerd; daar konden geïnteresseerden kleine energiebesparende producten en flyers meenemen.

Vervolgacties met BottendaalGroen!
BottendaalGroen! gaat samen met alle woningeigenaren, huurders en ondernemers aan de slag om de woningen en de wijk verder te verduurzamen. Met concrete acties en vervolgbijeenkomsten voor iedereen in de wijk.

Contact?
Wilt u meer weten of wilt u de presentatie ontvangen? Stuur dan een e-mail naar naar b[email protected].


 Snelle bespaartips

Energie besparen kan heel simpel zijn, zonder dat het u eerst veel geld kost. Deuren dicht, korter douchen, lampen uit en apparaten niet op standby laten staan: het is vaak een kleine moeite. En alles bij elkaar scheelt het een heleboel op uw energierekening!

Vind bespaartips voor uw verwarming, warm water en apparaten. Tips over makkelijk energie besparen of zien waar u nog makkelijk energie en geld bespaart? Doe de test bij milieucentraal.


Een filmpje over verduurzamen

Denkt u ook aan nieuwe ramen of het verder isoleren van uw huis? Kijk hier hoe andere Nijmegenaren dat doen.

Klik op de foto om het filmpje (YouTube) te starten


Vragen of opmerkingen?

Neem contact op met de gemeente Nijmegen:
gebiedsregisseur  Erik Maessen 
e-mail: [email protected]
of bel 14024.