Bottendaal is een van de eerste Nijmeegse wijken die aardgasvrij worden, volgens plan in 2035. Met deze nieuwsbrief blijft u op de hoogte van de acties in uw wijk. Ook lees u tips over hoe u energie kunt besparen of waar u rekening mee kunt houden.

nr. 11 – april 2022


Infoavond: ‘Energie besparen en comfortabel wonen’

In deze onzekere tijden met hoge energieprijzen is het aan de slag gaan met het verduurzamen van uw huis in Bottendaal nóg belangrijker. Laat u inspireren tijdens de informatieavond ‘Energie besparen en comfortabel wonen de komende winter’ op woensdag 18 mei 2022.

Er gebeurt al veel in Bottendaal! Maar wat is er nodig? Waar loopt u tegenaan? Waar kunnen we samenwerken? Hoe sluit u daarbij aan? Hoe kunnen we elkaar goed verder helpen? Laten we elkaar informeren, motiveren en inspireren.

Aardgasvrije wijk

We gaan het samen hebben over de stand van zaken in het proces ‘aardgasvrij worden’ van de wijk. Waar gaan we heen en hoe komen we daar?

  • Wanneer? Op woensdag 18 mei
  • Hoe laat? Om 20.00 uur (grote zaal open vanaf 19.30 uur)
  • Waar? Wijkcentrum Burghardt
  • Voor wie? Alle woningeigenaren, huurders en ondernemers in BottendaalMeer info in de brief

Meer info in de brief
Begin mei ontvangt u nog een brief & vragenlijst in de brievenbus. In de brief staat meer informatie over het programma en het verloop van de avond.

Georganiseerd door BG!
Bewonersgroep BottendaalGroen! organiseert de bijeenkomst. Tijdens de avond luisteren we goed naar wat er in de wijk speelt en leeft.

Contact?
Stuur een e-mail naar [email protected]


Collectieve inkoop

Steeds meer mensen willen energie besparen. Energiezuiniger wonen kan onder andere door goed te isoleren, uw eigen energie op te wekken met zonnepanelen en te verwarmen met een hybride warmtepomp.

Misschien heeft u een lening nodig om dit te betalen?  De Toekomstbestendig Wonen Lening   biedt dan uitkomst. En als u minimaal 2 maatregelen neemt kunt u hiervoor ook nog eens subsidie krijgen.

De gemeente Nijmegen wil het u als huiseigenaar makkelijk maken om energiezuiniger te wonen. Daarom organiseert de gemeente gezamenlijke inkoopacties om uw huis te laten isoleren, zonnepanelen te laten installeren en/of een hybride warmtepomp te installeren.

Online informatieavonden 2022

Ook stappen zetten maar nog ideeën nodig? Laat u inspireren door Leander. Hier leest u hoe hij flinke stappen zet in zijn huis.


Inge vertelt over verduurzamen van haar woning

Inge, bewoner van de wijk Zwanenveld, vertelt over energie besparen en het verduurzamen van haar woning. Laat u inspireren door Nijmegenaren die hun eigen woning verduurzamen op weg naar een aardgasvrije toekomst. Samen energie besparen loont! Start u ook?

Meer informatie vindt u e op www.nijmegen.nl/energieloket

Klik op de foto om het filmpje (YouTube) te starten.


Nijmeegs Energie Bespaar Advies (NEBA)

Heeft u een eigen huis in Nijmegen? Vraagt u zich af wat u aan uw huis kunt doen om energie te besparen en/of te verduurzamen?

Nijmegen wordt volgens plan in 2045 aardgasvrij. Sommige wijken al eerder. De stijgende energieprijzen en het beschermen van het klimaat zijn extra redenen om uw eigen huis energiezuinig en toekomstbestendig te maken. Het Nijmeegs EnergieBespaarAdvies (NEBA) helpt u hierbij; gratis en onafhankelijk.


Cadeaubon voor huurders nog beschikbaar: vraag hem nu aan (op = op)

Huurt u uw woning? Vraag dan uw gratis cadeaubon voor energiebesparende producten aan ter waarde van € 50,- (op = op, de code is een maand geldig).

Energiecoach

Wilt u starten met water, elektriciteit en gas besparen maar weet u niet goed waar te beginnen? Dan kan een energiecoach u helpen. Op nijmegen.nl/energiecoach vindt u tips en gegevens om een afspraak te maken.


Nijmegen bespaart zelf

Wij geven in deze nieuwsbrieven regelmatig tips om energie te besparen, maar ook de gemeente bespaart. Wij verminderen onze co2-uitstoot door bijvoorbeeld onze gebouwen te verduurzamen. Lees meer op www.nijmegen.nl/co2-reductieplan.

Om de video van Nijmegen bespaart zelf te bekijken klikt u op bovenstaand plaatje.


Vragen of opmerkingen?

Neem contact op met de gemeente Nijmegen:
gebiedsregisseur  Erik Maessen
e-mail: [email protected]
of bel 14024.