Het vaccinatieprogramma voor Corona verloopt in een sneltreinvaart. Vanuit de zes vaccinatielocaties van GGD Gelderland-Zuid worden dagelijks duizenden prikken gezet. In iedere locatie blijft aan het einde van de dag vaak een klein aantal restvaccins over. Deze restvaccins gooit de GGD nooit weg. Tot nu toe werden zij opgeprikt onder specifieke groepen, zoals ziekenhuispersoneel en GGD-personeel met cliëntcontacten. Een groot deel van deze groepen is inmiddels gevaccineerd. Daarom zijn de restvaccins vanaf nu beschikbaar voor iedereen vanaf geboortejaar 2003 (en ouder). Het gaat om de vaccins BioTech/Pfizer, Moderna en Janssen. Geïnteresseerden kunnen zich hiervoor aanmelden via de website https://ggdgz.nl/opprikken.

Iedereen vanaf geboortejaar 2003 kan zich aanmelden
Iedereen die nog niet gevaccineerd is kan zich in Gelderland-Zuid aanmelden voor het restvaccin. Maar het is niet zo dat iedereen ook daadwerkelijk aan de beurt komt. Dit is afhankelijk van de vraag en het aanbod, deze kan per locatie en dag verschillen. Ook leeftijd speelt een rol. De GGD hanteert de landelijke vaccinatiestrategie. Er wordt gevaccineerd van oud naar jong. Door je aan te melden voor restvaccin kan je mogelijk eerder gevaccineerd worden dan wanneer je wacht op je reguliere afspraak. Ook de tweede vaccinatie wordt dan verzet naar een eerder moment.

Voorwaarden om in aanmerking te komen voor het restvaccin
Voor de mensen die zich bij de GGD aanmelden voor een restvaccin gelden enkele voorwaarden:

  • Je mag de afgelopen 4 weken niet positief zijn getest op Corona.
  • Zodra je wordt opgeroepen mag je géén alcohol gedronken hebben.
  • Je kunt je alleen opgeven voor een locatie die binnen 30 minuten bereikbaar is, zodra je een oproep ontvangt.
  • Je kunt je alleen opgeven als je nog geen eerste vaccinatie hebt gehad. De restvaccins zijn niet bedoeld voor tweede vaccinaties.