Filmpjes, online vragensessies, plantacties en soep delen op 6 november

De Nijmeegse boswachter Tim laat zien dat iedereen komende vrijdag mee kan doen aan Groene Vrijdag. Speciaal voor kinderen vertelt hij in een filmpje over de herfst en maakt hij iets moois met spulletjes uit het bos. Naast deze video is er komende vrijdag nog veel meer te zien en beleven. Er zijn filmvoorstellingen, online vragenuurtjes, plantacties en we gaan Groene Vrijdagsoep maken en delen.

Op Groene Vrijdag maken we samen met de initiatiefnemers van Soep met Sfeer duurzame en gezonde soep voor de Voedselbank en Stichting Straatmensen. Dit project levert sinds het begin van de coronaperiode belangeloos elke week verse soep aan de Voedselbank. Daarnaast gaan basisscholen op 6 november houdbare producten inzamelen voor de Voedselbank. Deze derde editie van Groene Vrijdag staat in het teken van sociale duurzaamheid. Zo maken we toch een verbinding in een jaar waarin dat zo beperkt kan.
Voor verbinding zorgt ook streekomroep RN7, door de hele dag via www.rn7.nl verslag te doen van Groene Vrijdag. Maar er is online nog veel meer te beleven. Zo zijn er twee sessies waar expertpanels antwoord geven op vragen over energie besparen en energie opwekken. Je moet je vooraf wel even aanmelden op de website. Hier zijn op 6 november ook allerlei instructiefilmpjes en informatieve video’s te zien. Daarnaast kunnen Nijmegenaren in het weekend van Groene Vrijdag gratis kijken naar de film 2040 Join the Regeneration over klimaatoplossingen. Dat kan thuis op de bank of op een groot scherm in LUX Nijmegen.
Groene Vrijdag is in 2018 ontstaan als afsluiting van het Green Capital-jaar en is inmiddels een jaarlijks terugkerend evenement. Met bijdragen van scholen, partners, vrijwilligers, gemeente én inwoners. Vanwege de coronamaatregelen is deze editie grotendeels online te volgen via de website en social media (#groenevrijdagnijmegen). Zo kunnen we er op 6 november voor zorgen dat Nijmegen weer een stukje groener, gezonder, mooier én socialer wordt. Juist nu!

Kijk op www.groenevrijdagnijmegen.nl voor alle partners en het volledige programma.