Ronald Naar en Tim Geeraedts presenteren nieuw chansonprogramma: ‘L’espérance folle’

Na hun succesvolle ‘Mistral Gagnant’ zijn Ronald Naar (zang) en Tim Geeraedts (piano) op zondag 5 november terug in de Thiemeloods met een nieuw chansonprogramma getiteld: L’espérance folle’. Het programma vertelt een universeel verhaal dat je kan raken, ook als je de Franse taal nauwelijks spreekt. Met vertolkingen van o.a. Brel, Aznavour, Vian, Ferrat en Béart.

De chansons worden op originele wijze verbonden door verhalen, gedichten en muzikale improvisaties. Werelden die vaak gescheiden blijven, ontmoeten elkaar: de passie van Jacques Brel naast de troostende lichtheid van Guy Béart, de meeslepende melancholie van Charles Aznavour naast de scherpe pen van Boris Vian. De titel van het programma is ontleend aan een lied van Guy Béart waarin hij ons uitnodigt om ons steeds weer te laten verrassen door het leven. Ook deze middag zijn verrassingen niet uitgesloten…

Ronald Naar en Tim Geeraedts waren in de jaren ’90 tot twee maal toe finalist van het jaarlijkse ‘Concours de la Chanson’ in de Kleine Komedie. Ook waren ze finalist in het Parijse concours ‘Vive la Reprise’. Nog steeds worden ze verbonden door een gedeelde passie: hun liefde voor het Franse luisterlied waarin existentiële thema’s op poëtische wijze bezongen worden.

Publieksreacties op voorgaande voorstelling ‘Mistral Gagnant’: “Parels van chansons die samen een prachtig collier vormen”, “Intiem en spetterend”, “Een programma uit één stuk”.

L’espérance folle is te zien op zondag 5 november om 15:00 uur in de Thiemeloods. Kaarten kosten 10,- en zijn aan de deur verkrijgbaar en online via: bit.ly/thiemeloods