Het Festival der Kunsten viert haar eerste lustrum. Voor de vijfde maal presenteren professionele kunstenaars en artiesten uit de wijk Bottendaal hun werk in Bottendaalse woonkamers. Dit keer met een kunst- en artiestenveiling na afloop.

Wie echte kunst wil zien in gewone en ongewone huiskamers kan dat op zondag 4 oktober in Bottendaal. Dit jaar zijn er maar liefst 31 kunstuitingen te zien door professionele kunstenaars en artiesten uit Bottendaal in 25 woonkamers van gastvrije medewijkbewoners. Alle artiesten en kunstenaars zijn die dag bij hun werk aanwezig en vertellen graag over hun werk. Er is een diversiteit  aan kunst te zien: van beeldende kunst, grafisch werk , film en improvisatietheater, tot dans en fotografie. Ook is er een keur aan muziek te beluisteren in de verschillende woonkamers. Het Colourful City Koor laat weer van zich horen en voor het eerst klinkt er ook klassieke muziek in een van de woonkamers. Ook voor kinderen is er een (dans)activiteit.

Passe-partout
Met een passe-partout kunnen alle locaties bezocht worden. Op vertoon van het  passe-partout kan op die dag bij het Bakkerscafé Brood op de Plank en de Thieme Loods gebruik worden gemaakt van heerlijke drank- en spijsaanbiedingen.

Veiling
Na afloop van het Festival is er een veiling waar niet alleen werken van de kunstenaars maar ook de deelnemende artiesten worden geveild! De veiling vindt plaats in de Thieme Loods en begint om 18.30 uur. De opbrengst van de veiling gaat naar het Hospice Bethlehem in Nijmegen.

Deelnemende kunstenaars en artiesten
Ceciel Naalden, Marcel Verbeek, Kasper Hempen, Sjalot Ink., De Muzikale Smid van Oude Haksel, Balkan Ensemble Slaviti, Zonder Grond, Elvira Duives, Brel Leeft, Nico Huijbregts, Back to Hank, Marlieke Overmeer, De Scènemakers, Op de Geest Zingt, Atelier RAM, Annelies Reijers, Pascale Companjen, Morres, VolloP, Kees Raemaekers, Colourful City Koor, Evelien Bannenberg, Ensemble Nijmeegs Studentenorkest CMC, Bob Lejeune, Drum Café, Schwung Theater, Tango Entero, De Hersenbrekers, Theo de Waal, Joan Ellen, Petrovic Producties.

Datum:  zondag 4 oktober 2015
Locatie: diverse woonkamers Bottendaal, Nijmegen
Tijd: 12.00 uur – 18.00 uur
Veiling: Thieme Loods 18.30. Toegang veiling gratis.

Early Bird Passe-partouts à € 6 zijn te koop tot en met 26 september. Vanaf 27 september kosten ze € 7,50. Kinderen t/m 8 jaar gratis. Kaartverkoop vanaf 18 september en op de dag zelf bij Bakkerscafé ‘Brood op de Plank’ Castellastraat 29 en de Thieme Loods, Leemptstraat 34 te Nijmegen.

Facebook.com/festivalderkunstenoriginalpage

festival