In het najaar van 2018 viert BJ Baartmans zijn 20-jarig jubileum als singer- songwriter met een heuse najaarstour. Op vrijdag 28 september zal hij tijdens zijn concert in de Thiemeloods een avontuurlijke reis maken door zijn muziekverleden, onder het motto ‘solo maar niet alleen’. Daarmee de uitdaging van een zo recht voor z’n raap mogelijk uitgevoerd programma niet schuwend. Ideaal voor de intieme, luisterrijke setting van het karakteristieke pand in Bottendaal.

Zijn nieuwste album heet ‘Verzamelaar’ en bevat dertien liedjes, waarvan drie instrumentaal. De titel dekt op meerdere manieren de lading. Baartmans is een verzamelaar van gevangen geluid, het geschreven woord en heeft als muzikant een keur aan snaar instrumenten tot zijn beschikking. Daarnaast heeft hij als producer gewerkt aan een omvangrijke catalogus originele muziek.

Eerder was BJ actief als songschrijver en gitarist in verschillende bands maar het album The Pawnshop Guitar Chase uit 1998 markeert een nieuwe fase in de carrière van de Boxmeerse muzikant. Een dertiental “BJ” albums volgden, eerst met Engelstalig repertoire maar vanaf 2005 met vooral in het Nederlands geschreven nummers. Muzikaal bevinden die zich op een kruispunt van folk, blues, soul en pop, ironisch genoeg het best te vangen onder de noemer Americana. Met beschouwende en verhalende, heel persoonlijke maar ook relativerende teksten waarin een bonte stoet aan personages en plaatsen voorbij trekt.

BJ werkte in de studio en op het podium met een heel divers gezelschap musici uit de binnen- en buitenlandse rootsscene. De afgelopen jaren als bandlid ondermeer met BJ’s Wild Verband, Iain Matthews (in Matthews Southern Comfort), Hidden Agenda Deluxe, Frans Pollux, JW Roy en André Manuel en als sessiemuzikant met oa Jeff Finlin, Carter Sampson, Levi Parham, David Corley en Oh Susanna.

Kaarten voor het concert in de Thiemeloods op vrijdag 28 september zijn verkrijgbaar via: www.thiemeloods.nl en kosten 12,50 euro.