Afrikafestival Nijmegen gaat Kleurrijk Groen

Cultureel festival met wereldmuziek, markt, eten & meer op zondag 17 juni

Op zondag 17 juni 2018 is het grootste culturele buurtfestival van Nijmegen in het Thiemepark in Bottendaal. Het Afrikafestival bestaat dit jaar 15 jaar en in het kader van Nijmegen Green Capital wordt het georganiseerd samen met Kleurrijk Groen. Dat betekent dat je dit jaar niet alleen geniet van de Afrikaanse cultuur, maar van culturen over de hele wereld én van activiteiten op het gebied duurzame mobiliteit. Toegang is gratis en geschikt voor iedereen.

Bekende bands en Nijmeegse artiesten op twee podia van 14.00u tot 20.00u
Een divers, mooi en vol programma ervaar je dit jaar in en om het Thiemepark. Er is een doorlopend programma van muziek, dans en workshops op zelfs twee podia. De Nijmeegse band Fourou Kourou Ba trapt het festival af, Balboa brengt Afrobeat & Afrojazz en Badala sluit af, na groot succes vorig jaar. Tussendoor doe je zelf mee of je geniet van dansers en beginnende artiesten.

Culturen, goede doelen, producten en de lekkerste gerechten
Op de culturele markt staan nog meer kramen met bijzondere, eerlijke producten uit vele landen. Veel kleine organisaties en duurzame ondernemers verkopen producten met een verhaal. Dit jaar kun je kleine gerechten proeven van over de hele wereld of genieten van een uitgebreide maaltijd. Ook de kinderactiviteiten hebben een speciaal tintje. Kom en doe zelf mee met een muziekworkshop; laat je inspireren door de bijzondere verhalen; of geniet van de muziek en het lekkere eten & drinken.

Duurzame Mobiliteit op festival
Vanwege de samenwerking met Kleurrijk Groen wordt dit jaar extra aandacht besteed aan duurzame mobiliteit. Denk daarbij vooral aan het stimuleren van fietsen. Voor iedereen is het prettiger om meer te fietsen. Het is lekker, gezond en draagt bij aan vermindering van uitlaatgassen in de stad. Tijdens het festival worden mensen geïnspireerd om meer te fietsen of om te leren fietsen.

Al 15 jaar een begrip in Nijmegen
Het Afrikafestival wordt ditmaal voor de vijftiende keer georganiseerd. Tot 2014 door Stichting Bona Baana en daarna door Fair2, Fairweggistan en de Thiemeloods. Deze organisaties hebben een warm en sociaal hart voor Afrika en andere culturen. Met het festival hopen ze verschillende culturen te verbinden en extra geld op te halen om hun activiteiten te ondersteunen. Kleurrijk Groen en duurzaamheid passen daar erg goed bij.

Goede doelen op gratis festival
Het festival is gratis. De organisaties halen met de verkoop van dranken, naast de kosten voor de bands en podia, geld op voor hun eigen goede doelen in Nijmegen, Afrika of andere landen. Met dat geld willen ze bijvoorbeeld meer verbinding tot stand brengen of meer inkomsten stimuleren. Bovendien worden de meeste kramen op de markt gerund door mensen die hun mooie producten verkopen om daarmee bij te dragen aan projecten en ontwikkeling in andere landen.

 

 

 

 

Toegang tot het festival is gratis en voor alle leeftijden!
Het festival begint om 14.00 uur en sluit de live optredens en markt in het park om 20.00 uur af.

Kijk voor meer informatie en het volledige programma op www.afrikafestivalnijmegen.org
Volg ons: www.facebook.com/AfrikaFestivalNijmegen of www.twitter.com/NAfrikafestival

De organisaties: www.fair2.org / www.fairweggistan.org / www.thiemeloods.nl / Kleurrijk Groen (een initiatief van Bureau Wijland

Bij slecht weer wordt het festival naar de Thiemeloods verplaatst, grenzend aan het Thiemepark.