Op vrijdag 15 januari 2016 staat Agnes Bergmeijer met haar liedjesprogramma in de Thiemeloods. Barbara was een Franse chansonnière. Van de jaren 60 tot ver in de 90er jaren was zij zeer populair. Haar liedjes gaan over de dood, de liefde, haar jeugd, verlangen en vergankelijkheid. Je hoort haar nummers nog maar zelden. Tijd om haar liedjes opnieuw leven in te blazen. En nu in het Nederlands nog wel! 

Voor Agnes Bergmeijer begon de liefde voor het Franse chanson, en met name voor de nummers van Barbara, al tijdens haar studie aan de Toneelacademie Maastricht. Agnes won destijds het concours de la chanson in Amsterdam met haar vertolking van een lied van Barbara. De afgelopen 25 jaar was Agnes op de bühne te zien in vele producties van het Nijmeegse theatergezelschap Kwatta en andere (jeugd)theater gezelschappen uit het land. 

Mike Roelofs arrangeerde de nummers en begeleidt op piano en andere toetsinstrumenten. Hij studeerde aan het conservatorium in Maastricht. Vanaf die tijd creëerde hij een eigen kenmerkende stijl en vocabulaire. Peer Wittenbols (toneelschrijver, scenarist en dichter) verzorgde de vertaling. Hij vertaalde eerder veel nummers van Jacques Brel voor de legendarische Brel-voorstelling van Toneelgroep Oostpool. Rob Ligthert gaf advies.

Reserveren via e-mail
Prijs: 10 euro
Aanvang: 20:30

Foto: Jessie Vroom 

AgnesB